JARIG EN SINTERKLAAS
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
06 December 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Dankjewel voor alle lieve felicitaties!!! Ik ben eindelijk 17 jaar, wat toch wel jong is hier vergeleken met vele anderen op school. Mijn verjaardag was echt fantastisch!!! Rond een uur of half 11 werd ik gekidnapt van mijn kamer door Charlotte (Australia), Meike (Canada) en Emil (Denmark). Ze namen me geblindoekt mee naar de courtyard, waar een hele groep mensen zich verzameld had. Toen ze eindelijk de sjaal van mijn ogen afhaalden, waren mijn ogen een beetje vaag, en daardoor hadden de kaarsen een extra mooi effect. Het was een moment waar ik even adem kon halen. Zo veel knuffels en lieve wensen, maakte me echt heelmaal vrolijk. Daarna haalden mijn vrienden een cadeau te voorschijn waar ze echt heel hard aan gewerkt hadden. Een foto album met foto’s met letters HAPPY BIRTHDAY ANNE! Echt heel erg lief, en dat zorgde ervoor dat ik ook wat tranen liet lopen. Het is gewoon zo waanzinnig als je vrienden dat voor je organiseren. De berichtjes in het boek waren echt liefdevol en hartverwarmend. Die dag had ik namelijk ook mijn PG’s gekregen (de cijfers waar ik vorige week over vertelde) en die waren hoger dan ik ooit had durven dromen. Ik heb de laatste periode hard gewerkt om van mijn 31 omhoog te komen. Dat werd dan ook echt beloond toen ik een 38 als PG kreeg en een 39 als AG. Met die cijfers heb ik dan ook besloten me niet aan te melden in Nederland en het er maar gewoon op te wagen. Wat daar dan bij komt, vooral als het je verjaardag is, dat je toch wel thuis mist. Dat ‘heimwee’ gevoel werd helemaal weggenomen toen ik op 1 december ’s ochtends wakker werd met ‘Lang zal ze leven, lang zal ze leven’… Bas, Emilio en Marlies (de nederlanders op school) hadden namelijk een ontbijtje voor me gemaakt. Echt waaaaaaaaanzinnig lief, en ben ze daar ook echt heel erg dankbaar voor. Gebakken eitjes, fruit, hagelslag, pindakaas vanalles!! En zelfs een cadeautje voor me gekocht! Echt… meer had ik niet durven dromen!! En die dag werd nog mooier toen het pakket van het Nederlandse commitee was aangekomen met 6 chocolade letters, amandel staven, pepernoten, taai taai etc! Erg waanzinnig echt dus echt heerlijk!
Op vrijdag had Darya (Israel) me mee genomen om lekker te gaan lunchen bij Ameroni’s. Echt heerlijk en super om er even buiten te zijn. Vooral omdat het redelijk druk is. Sinterklaas is natuurlijk gisteravond langs komen bij iedereen in Nederland, en daarom hadden wij hier besloten om een gezellige Nederlandse avond te organizeren. Met de film ‘Alles is liefde’, al het eten van het nationale committee, en natuurlijk heerlijke pannenkoeken vooraf als avondeten. Het was echt heel erg gezellig, en het zien van de bijenkorf in amsterdam, Nederlandse acteurs en Nederlandse grapjes, zorgt ervoor dat ik toch wel trots ben op Nederland.
Naast natuurlijk al deze Nederlandse festiviteiten ben ik ook heel erg druk met de European Cultural Evening. Daar gaat bijna iedere minuut in die ik op het moment vrij heb. Vandaag hebben we de hele dag rehearsals gehad, heb ik over 15 minuten weer rehearsals, en hebben we 2 uur daarna nog een keer een meeting. De European Cultural Evening is volgende week en daarom komt nu alles bij elkaar.
Om de European Cultural Evening te advertisen, hadden we opgetreden tijdens Cafe (een soort muziekavond). We zongen het nummer Let it be, van de Beatles en hadden de laatste zien Let it be, let it be, speaking words of wisdom, let it be veranderd naar ECE, ECE coming up next saturday ECE. Echt leuk, en had het idee dat de meeste het ook wel leuk vonden. Het thema van dit cafe was For those who compete, defeat and eat (a lot). De meeste waren dus ook omgekleed als echte sportivelingen.
In de tussentijd heb ik ook nog een Project Week trip georganizeerd naar Phuket, Thailand en daar melden de leerlingen zich nu voor aan. Ben benieuwd wie er mee gaat. In Phuket is het de bedoeling dat we een weeshuis gaan bezoeken met kinderen die hun ouders zijn verloren door de Tsunami. Interessant dus!
Nou, ik moet er weer vandoor! Het spijt me als ik nog niet persoonlijk heb gereageerd op e-mails, weet dat ik het echt heel erg waardeer, maar heb het op het moment erg druk. Mijn university applications moeten op 18 december de deur uit zijn, aangezien ik dan naar Bang Kok vlieg!
Heel veel liefs xxx,
Anne-Margreet
06 December 2009 - 11:00
Merline:
Schatje, wat heb je het toch allemaal druk, ben blij dat je me belde! vond het heel fijn.. Houvanje -
06 December 2009 - 11:24
Papa En Mama:
Als je zoals wij het voorrecht hebt gehad zo'n cultural evening mee te maken (NACE, North American Cultural Evening, in maart 2009), dan weet je wat een ongelofelijk werk dat is voor alle betrokken studenten! En voor degenen die de avond leiden... Het is een show van zo'n 2 uur waarin muziek, dans, sketches rond het continent dat centraal staat! En geen hap snap losse optredens zoals wij kennen van de middelbare school, maar echt een programma waarin alles met elkaar verbonden is... wij hebben toen al onze ogen uitgekeken, omdat je je dan pas realiseert hoeveel tijd er in de voorbereiding van zo'n avond zit! Misschien voor sommigen te vergelijken met een kerstdiner: de tijd van het nuttigen ervan staan in geen verhouding tot de voorbereiding... Maar wat telt: het ziet er prachtig uit en smaakt voortreffelijk...
Heel veel succes met de laatste loodjes voor ECE en we wensen je een meer dan geweldige avond toe!
06 December 2009 - 11:38
Nanda Collins:
Hoi Anne-Margreet,
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Geweldig leuk hoe ze je daar verrast hebben, zo in den vreemde is dat extra belangrijk. Ook je PG en Ag zijn een felicitatie waard. Dit kan vele deuren voor je openen en we zijn benieuwd waar je terecht komt. Veel succes met je applications, waar gaat je voorkeur naar uit?
Fijne dag nog en geniet maar van de temperatuur want wij betalen de laatste weken in regen voor die mooie zomer en droge herfst.
Groetjes, Nanda -
06 December 2009 - 12:00
Oma:
Fijn voor je datje zulke hoge cijfers hebt gehaald. Het was wel een spannende week voor je en je fijne verjaardag was welkom.Voorlopig heb je het nog druk tot je vakantie.We wensen je weer veel succes met alles.Veel liefs en groetjes van Opa en Oma XXXXX. -
06 December 2009 - 12:19
Hanneke:
Mooi zo, dat ze zo lief zijn geweest met je verjaardag! Maarre, van haaaaarte gefeliciteerd met je 38 als PG en je 39 als AG!!! Dat heb je 'even' fantastisch goed gedaan! Geniet van je succes, en zaterdag ook van de ECE (ik ga ook al de UWC-afkortingen gebruiken)!
Als ik het zo lees, moet het wel heel erg leuk worden!
Enne... Bang Kok, maak heel veel foto's, ik wil ze graag zien. Dan stuur ik je op mijn beurt onze film '19-12' toe.
Groetjes + veel liefs, ook van opa! -
06 December 2009 - 13:24
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet,
Weer druk, druk, druk, maar wel met allemaal leuke dingen. Wat een leuke verrassingen met je verjaardag! Phuket zal een heel bijzondere trip worden met dat bezoek aan het weeshuis. Kinderen met allemaal hetzelfde (en nog vrij verse) trauma. Hoor er graag meer over van je, ook hoe ze het hebben en wat er eventueel voor hen gedaan zou kunnen worden.
Succes met je aanmeldingsklussen! Groetjes, Mirjam -
06 December 2009 - 13:38
Frank:
Hoi Anne-Margreet,
van harte gefeliciteerd met je mooie scores!! Mooi om te lezen dat je een hartverwarmende verjaardag hebt gehad. Veel succes met alles dat nog voor de 18e af moet.
Groetjes uit een regenachtig Zeist.
Frank -
06 December 2009 - 13:48
Sarah:
Ha Anne-Margreet, ik blijf onder de indruk van al je activiteiten en wat fijn dat je zulke goede cijfers hebt gehaald. Veel plezier met het organiseren van alles.
Sarah -
06 December 2009 - 16:08
Joyce Saman:
Hoi Anne-Margreet,
Heerlijk dat je zo'n leuke verjaardag hebt gehad.En dan ook nog mooie cijfers, wat wil je nog meer.
Nu druk met ECE en je university applications. Ben benieuwd waar jij je gaat aanmelden.Zelf zijn we ons ons best behoorlijk aan het inlezen en da's puur uit interesse.
Hoop op weer een goede week voor met al je drukke activiteiten.
Op zich best heel veel vragen oa. over het project naar Phuket, maar doe het nu niet.
Succes met alles en hartelijke groet Joyce Saman -
06 December 2009 - 17:35
Jan-Jaap:
Hey Zussie,
Je cijfers zijn echt super en dat je dat combineert met wederom een leiders rol op de ECE is gewoon niet te omschrijven.
We zijn hier super trots op je en laat snel horen hoe het allemaal is gegaan.. hopelijk met beeldmateriaal voor het thuisfront (A)
(K)!!!!!! Je broer :) -
06 December 2009 - 21:09
René :
Anne Margreet, proficiat met je verjaardag vanuit Geleen!! Punten zijn natuurlijk super. Heel veel succes verder en alvast een fijne en leerzame reis. Groet, René