Hospital, Cafe en Kung Hei Fat Choi!
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
14 Februari 2010 | Hong Kong, Hong Kong
Kung hei fat choi (= gelukkig nieuwjaar) en happy valentine’s day! We zijn een nieuw Chinees jaar ingegaan, met een heleboel festiviteiten in de stad deze week, en wij zijn getrakteerd op een weekje vrij! Voor de Chinezen om naar huis te gaan, of om familie op te zoeken in China, en voor de anderen om lekker bij te komen en te genieten. Helaas is het erg koud, en best regenachtig, maar dat kan de pret niet drukken.
Afgelopen week vertelde ik dat er 300 leerlingen naar de school zouden komen, voor een vergelijkbare dag zoals de selectiedag in Nederland. Het regende heel erg,maar ondanks probeerde iedereen zn beste beentje voor te zetten. Aan het einde was er een show, waar ze allemaal een verschillend optreden deden, waar ik naar ben gaan kijken.
De volgende dag een sick leave genomen, aangezien ik me nogal benauwd voelde, en wat steken had op m’n borst. ’s Middags de docter bezocht, die me analyzeerde met een ontsteking tussen mijn longen. Echter ’s avonds werd de pijn zo hevig, en m’n ademhaling zo lastig, en kreeg ik zelf tintelingen in mijn armen, en een steek in mijn linker arm, dat er aan de alarmbel gerinkeld werd en ik naar het ziekenhuis gebracht werd. Hier aangekomen heb ik een long test en een hart scan gehad, om te checken ofdat ik niet een hartaanval op 17 jarige leeftijd had gehad. Gelukkig was dit allemaal niet het geval, en kreeg ik sterkere pijnstilliers, weer zo’n fantastische prik in m’n bil en mocht ik weer naar huis toe. Dinsdag ook rustig aangedaan. ’s Middags kwam Bas ineens naar mij toe ofdat ik Barbara Ruding kende, de vice voorzitter van ons Nationale Commitee. Haar man was hier, dus die hebben we ontmoet, nog wat mee over campus gestruind en verhalen uitgewisseld. Het was leuk om weer eens een Nederlander te zien, iemand van buiten af. Daarna zelfs nog met mensen van het ‘Board’ van Hong Kong gezeten in de kantine, maar daarna moesten we rennen want we hadden een foto voor het yearbook voor hockey.
De dag daarna had ik vrij, dus had genoeg tijd om even tijd voor mezelf te nemen. De eerste jaars hadden COP-day over Water, en wij hadden een dag om te studeren en wat werk te doen. Wel handig, want ik had mijn engelse mondelingen op vrijdag die gelukkig erg goed gingen.
Op vrijdagavond hadden we Cafe, een soort muziekavond, en dit keer was het thema: Famous Couples, omdat het het valentine’s cafe was. Ik was samen met Rotimi uit Nigeria, Heidi Klum en Seal. Echt grappig, en iedereen had z’n best gedaan. Zo was er Beyonce en Jay Z tot Mario en Luigi tot Esmeralda en Quasimodo. Er waren leuke optredens, met als hoogtepunt Marlies, mijn eerste jaars, die het nummer van Krezip – Sweet Goodbyes deed. Voor ons Nederlanders denk ik een persoonlijk nummer aangezien het ons herinnert aan het afscheid van thuis. Ze zong hartstikke mooi, en velen vonden het nummer zo mooi dat het ze het zelfs gedownload hebben en grijsdraaien op hun computer, Krezip's wereld bekendheid staat op ze te wachten, nu ze uit elkaar zijn.
Dus, heb een week vrije tijd voor de boeg, en geniet daar wel van. Moet wat leren voor de mock examens, soort proef examens, die we na CNY hebben, maar verder niet zo veel op te planning, behalve genieten en natuurlijk naar de fireworks op maandag. Voor degene die de fireworks tijdens het ‘normale’ nieuwjaar hebben gezien, en die al indrukwekkend vonden, wait for those on Monday!
Fijne carnaval vakantie toegeweest, hoop dat het niet te koud is, en hoop dat Nederland gezellig meedeint op fantastisch nieuw gekozen nummer zoals Shalalie. Moet zeggen dat dat nou echt mijn TROTS voor mijn land vergrote toen ik dat zag. Ben blij dat Eurovision is NA dat ik vertrokken ben, zodat ik niet voorschut hoef te staan tegenover al die anderen Europeanen. Geniet, en carnaval ze!
Liefs,
Anne-Margreet
14 Februari 2010 - 06:46
Marijke En Huub:
Je maakt het allemaal wel spannend daar in het ziekenhuis, geniet van je vrije week,misschien doet je dat wel goed, rust.
Hier is de carnaval los gebroken, Ome Huub en ik gaan rond 11 uur de Prins afhalen van het station, het is nu -2 dus goed aankleden en een flesje Jagermeister mee, blijven we ook warm..... -
14 Februari 2010 - 07:57
Mama En Papa:
Het was me inderdaad wel een weekje... En dat maakt het soms voor jou en ons weer heel hard: 10.000 km is toch best een grote afstand... Maar gelukkig: het is weer met een sisser afgelopen!
Hier is nu vooral de trots op "onze" eerste gouden plak van natuurlijk Sven! Heel mooi om vanmorgen beelden te zien van welke emoties er ook bij zijn ouders op de tribune waren. Het illustreerde zo mooi hun respect voor het genadeloos harde werken en dan de trots als dat harde werken beloond wordt: een enorme ontlading. Natuurlijk hebben de andere deelnemers ook hard gewerkt, maar ja er kan er maar een winnen en dan hoop je natuurlijk dat het jouw kind is...
Hier sneeuwt het weer, is alles iig weer wit. We wensen je een zo zonnig en warm mogelijk Nieuw Jaar toe, waarin het niet alleen vandaag knalt (letterlijk), maar hopelijk op nog heel veel meer dagen dit jaar(figuurlijk)! -
14 Februari 2010 - 08:20
Mama:
Overigens leven wij enorm mee met de belachelijk vertraagde vlucht van Davine en haar moeder. Dat de spoorwegen hier in Nederland ons af en toe het idee geven dat we in een bananenrepubliek leven, dat weten we nu. Maar dat zelfs KLM 24 uur extra nodig heeft om een "gewone" vlucht uit te voeren... Onvoorstelbaar! -
14 Februari 2010 - 08:26
Sarah:
Ha Anne-Margreet,
Dat lijkt me inderdaad een spannend weekje en vooral voor je ouders. Als het zo spannend is wat er met jou aan de hand is, is Hong Kong ver weg.
Fijn dat je goed hersteld bent.
Hartelijke groet,
Sarah -
14 Februari 2010 - 10:11
Oma:
Hallo lieve schat.Je hebt weer veel meegemaakt,maar gelukkig gaat het nu weer goed.Fijn dat je nu een weekje kalm aan kan doen.Hier sneeuwt het weer het begint ons wel te vervelen.De eerste gouden plak heeft Sven,dat is heel mooi.Wij zijn op gebleven.Meisje het aller beste wensen wij je toe.Veel liefs en groetjes van Opa en Oma XXXXX -
14 Februari 2010 - 10:31
Hettie & Frank:
Schrik van ontsteking tussen de longen, hart, linker arm... de afstand tussen jou en thuis maakt het dan ook allemaal niet makkelijker... goed naar je lichaam luisteren!
Groet, Hettie & Frank -
14 Februari 2010 - 13:09
Frank:
Hoi Anne-Margreet,
dat is wel even schrikken, een ontsteking tussen je longen en pijn in je linkerarm. Gelukkig gaat het intussen weer beter met je. Geniet van je vrije week en veel plezier bij het vuurwerk!
Groetjes uit een wit Zeist,
Frank -
14 Februari 2010 - 13:20
Jan-Jaap:
Hey Zussie,
Het kan ook alleen weer jou overkomen (A) :P. Arme jij, maar goed dat alles is meegevallen! Geniet van je vrije weekje, dan doe ik dat hier ook!
(K) -
14 Februari 2010 - 16:04
Hanneke:
Ha die Heidi-Anne-Margreet,
Ik vind je wel een medisch mirakel. Je krijgt nog weleens rare dingen. Gelukkig maar dat alles toch steeds weer op z'n pootjes terecht komt. Weer een zucht van verlichting. Wij zijn Valentijnsdag begonnen met een ontbijt voor twee van de ontbijtservice. Niet (nuchtere) wij, maar anderen waren op dat romantische idee gekomen. Afgezien van een sneeuwkoud eitje en zout in je koffie kan ik het iedereen aanbevelen!
Carnaval is niet zo spannend in het westen. En op dit moment in Maastricht ook niet. Vanwege de kou waren er in de optocht vandaag geen praalwagens te zien. Geniet jij dus maar lekker van het vuurwerk, van je vrije HK-dagen. Succes met het voorbereiden van je mock examens. En wat betreft Shalalie: het was het meest besproken onderwerp van de afgelopen twee weken. Er zullen meer mensen blij voor je zijn. Groetjes, ook van opa, die naar je zwaait en heel blij is dat je weer beter bent. Veel liefs! -
14 Februari 2010 - 19:25
René:
Hoi Anne Margreet, kijk je wel een beetje uit? Je hebt daar al behoorlijk wat gedokerd! Hier is de carnaval losgebarsten. Gisteravond onze Bas gezien op een groot scherm in een café..dat was toch pittig voor ons. Relax lekker deze week! Groet, René