Thuis - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu Thuis - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu

Thuis

Door: Anne-Margreet

Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet

16 November 2008 | Hong Kong, Hong Kong

Lieve allemaal,

Ligt het aan mij of gaat de tijd echt heel erg snel? Afgelopen vrijdag ging ik met mijn vriendinnetjes, Ada uit Noorwegen, en mijn roomies Theresa (HK) en Gabriela (Guatamala) shoppen. Nadat we helaas toch niet zo geslaagd waren als we gehoopt hadden, ploften we neer bij starbucks. De kerstmuziek werd al gespeeld, de bekers waren met kerst en ook de kerstcd werd al verkocht. Nu weet ik dat die sinterklaas gekte in Nederland eerst komt, maar dit liet me toch maar weer beseffen hoe snel de tijd gaat.

Terug in HK na een onvergetelijke reis naar China, ff wennen. Vriendschappen zijn zeker hechter geworden en je gaat meer dingen waarderen. We hebben deze week nog vaak gezegd, hmm I wish we were still in China. Het was meer dan geweldig.

Deze week was voornamelijk een drukke week, en dan praat ik over schoolwork. Presentaties, testen en allerlei verslagen. Maar hard werken wordt hier beloond, want ik heb voor mijn economie test deze week een 7 gescoord, wat dus het hoogste is wat je kunt halen.

Op donderdag kwam mijn service naar Li Po Chun. Normaliter gaan wij daar heen en gaan we er dan op uit met de kids, dit keer was het uitje naar onze school! Helaas was mijn kindje er niet, en kon ik dus niet met haar pronken. Ze komen gelukkig nog een keer, waar ik heel erg naar uit kijk!
Ook was er op donderdag een GIF. Ik heb dit geloof ik al eerder verteld, maar een GIF is een Global Issue Forum, wat iedere week gehouden wordt, met iedere week een nieuw onderwerp. Deze GIF was over Barrack Obama. Ik zat in China toen het bekend werd dat Obama gekozen was, het stond in de Chinese krant die we ‘s ochtends in het hotel kregen, en we kregen wat cijfers via de principal’s zoon. De meesten waren blij, maar het hield ons niet zo heel erg bezig. Terugkomend hier op school hoorden we dat leerlingen op de voorkant van de New York Times hebben gestaan en overal op het nieuws zijn geweest. Een van die leerlingen hield deze week de GIF over Barrack Obama. Wie is hij, wat betekent dit voor Amerika, etc. Heel erg interessant en aangezien ik niet meer zo up to date ben met het nieuws, toch ook wel een beetje een bijspijkering.

Het leuke aan deze school is dat plannen altijd veranderen, dat kan negatief zijn, dat kan positief zijn. In het begin moest ik er wel even aan wennen, als je je ergens opverheugd wordt het 10 minuten van te voren afgeblazen. Maar dit kan ook betekenen dat je zomaar ineens erop uit trekt. Zo ben ik laatst met Laith uit Jordanie de metro ingestapt, niet wetend waar onze bestemming was. Je hoeft hier geen kaartje te kopen voor de metro, je kunt gewoon met een pas erdoor heen. Zo, bedacht ik mij met mijn roomie Theresa dat het misschien wel leuk was om s avonds uit te gaan, misschien gezellig naar de starbucks (ja dat is nu toch echt wel de place to be). Niet wetend dat ik mijn avond door zou brengen in Lan Kwai Fong, de uitgaansplek in HK. Het allerleukste hier aan is, is dat het zo international is. Deze avond jongens die een triathlon in Hong Kong gedaan hadden ontmoet, maar zij hadden elkaar ook maar ontmoet, aangezien ze uit Australie, UK en USA kwamen. Het grappige was, dat toen ik naar buiten liep om me voor te stellen aan een vriend van Theresa, en zei: Hey, I’m Ann, I’m from Holland. Iemand naast me zei, zo dus jij komt uit Nederland (in het nederlands natuurlijk). De schakeling was best moeilijk, ineens hier, in Lan Kwai Fong, te praten met een Nederlander. Hij was de manager van de club en woont hier al meer dan 7 jaar, erg toevallig.

Dat waren dan weer wat hoogtepunten uit deze week. Hong Kong is een wereld stad, waar de auto’s links rijden, omdat HK ooit een kolonie van de UK geweest is. Hong Kong is een schone stad, hoewel het toch veel smog heeft.

Hong Kong is … mijn tweede thuis.

Veel liefs,
Anne-Margreet

• 16 November 2008 - 06:48

Papa En Mama:

Of de Sinterklaasgekte echt is losgebarsten weten we niet, maar hij is gisteren wel 'aangekomen'. En van heel veel jaren geleden weten we wel dat dat in gezinnen met 'gelovigen' voor de nodige stress kan zorgen... Want de Sint en zijn hulppieten zien alles, horen alles, en doen van alles: en maar zingen en maar tekeningen maken ... en elke ochtend supersnel naar de schoen bij de voordeur... Maar zoals gezegd: als je geen gelovigen meer hebt, dan merk je er heel wat minder van.

Gisteren wel ook de eerste kerstbomen te koop aangeboden zien worden op een markt, en in de winkeletalages het 'gevecht' tussen kerst- en sintversiering gezien. Voor degenen die Sint als traditie willen behouden was er echter onlangs wel goed nieuws: Sint (pakjeavond) stond op 1 in de top 100 van NL tradities!!! En wees eerlijk: de pepernoten die jou eind oktober bereikten waren toen toch ook al lekker toch?

• 16 November 2008 - 07:07

Oma:

Hallo lieve schat.
    Wat heb je toch weer veel beleefd deze week.Fijn dat het harde werken beloond is.We zijn de weken aan het aftellen en dan zien we je weer.Heel veel liefs en groeten van Opa en Oma

• 16 November 2008 - 09:17

Hettie & Frank:

toch heeft onze sint het niet makkelijk.... als oplossing voor de financiele crisis, die niet aan hem voorbij gegaan was, stelde hij gisteren voor dat dit jaar ouders iets konden kopen en dat namens hem aan de kinderen geven. Mogelijk dat een buurman wel op de deur wilde bonken... tja, en dan hebben we de kerstman nog niet gehoord!
    De principal heeft deze week en foto in zijn blog staan waar jij (ook) op staat.
    Goed te lezen dat je inspanningen voor school de gewenste resultaten geven.
    Groet, Hettie & Frank

• 16 November 2008 - 11:50

Iris:

Wow een 7 voor Economie, super goed! Is eik dus gewoon een 10!! :P Super leuk :D! Hier gaat alles gewoon door, krijg vrijdag mijn rapport! Ben benieuwd... want weet niet precies welke punten er op staan en toch is het een relatief belangrijk onderdeel van aanmelding so I'll see! Maar weet je... ik heb deze week de aanbevelingsbrief gekregen van Christien :D :D :D! Mijn week kon niet meer stuk :P Haha..! Hij is echt goed vind ik :P! Je moet hem maar eens lezen als je hier komt! Want we moeten zekers te weten een keer afspreken! Maar heb vertrouwen in dat dat goed komt :D! hihi!

Heel veel plezier, en succes deze week weer!

X KussKuss Iris

• 16 November 2008 - 11:51

Iris:

Heel veel plezier, en succes deze week weer!

X KussKuss Iris

• 16 November 2008 - 13:31

Jan-Jaap:

Hey Zussie :),

ben trots op je dat het zo goed gaat! Hopelijk blijft het zo gaan :P en je ziet dat hard werken inderdaad dus beloont "kan" worden ;)

(K) je broer:)

• 16 November 2008 - 14:51

Akkie Langerak:

Ha die Anne-Margreet,
    weer zo,n leuk verhaal wat zo bij je past.
    Gisteren zijn de ouders dan bij elkaar geweest, niet van alle UWC-er was er iemand, maar veel wel.
    Genoten van alle verhalen van trotse ouders.
    We hopen ook van jou verhalen nog lang te genieten,

groetjes akkie en fam.

• 16 November 2008 - 21:32

Joyce Saman:

Hallo,
    Ja, ook vanavond weer blij dat we weer wat van je konden lezen. Flexibel moet je wel zijn, met al die "change of plans", maar zo te lezen gaat dat je heel goed af.
    Gisteren een leuke dag gehad; een aantal ouders van jullie "lichting"kunnen spreken. Erg fijn en nog weer meer te weten gekomen over al jullie belevenissen.
    Een fijne week in je tweede huis!
    Groeten Joyce Saman

• 18 November 2008 - 20:12

Frank En Hanneke:

Zoooo, mevrouw Sas kan er in alle opzichten wat van: feesten, goeie cijfers halen, metselen, de metro in naar onbekende bestemmingen... Het geinige is dat we nu veeeeel meer weten wat je doet dan vroeger. Geniet ervan + succes met alles,
    liefs, Frank en Hanneke

• 18 November 2008 - 20:29

Mirjam (moeder Nienk:

Ha Anne-Margreet,

Wat een avonturen weer! Heerlijk om te horen dat je het zo naar je zin hebt. En het was zeker wel grappig (en prettig?) om even Nederlands te kunnen spreken?

Opvallend is dat ook jij praat over het continue veranderen van plannen. Ook bij Nienke is dit voortdurend het geval, dus dit zal ook bij de andere UWC-ers wel zo zijn.
    Stressbestendig zijn zal zeker een goed selectie-item zijn bij aankomende UWC-ers. Het gaat jullie goed af, merk ik.

Groet, Mirjam

• 19 November 2008 - 08:58

Brigitte Lutters:

Hoi Anne-Margreet,

Ondanks alle overeenkomsten die jullie - als UWC-ers - hebben, zijn er ook grote verschillen. Zo bleek afgelopen zaterdag op de ouderbijeenkomst van UWC.
    Jij hoeft de drempel maar over en je hebt alles bij de hand. Terwijl sommige de bewoonde wereld even moeten ontberen. Tja.
    Geniet ervan en hopelijk zien we een glimp van je in de kerstvakantie.

Groet,
    moeder Bart Lutters

• 30 November 2008 - 16:14

Noor:

Lieve annemargreet! Heeeeeeel erg gefeliciteerd. Ja het is nog eventjes, maar daar ben je vast al in volle gang je sweet sixteen aan het vieren. Meisje een heeeeeeeele fijne dag morgen, ik zie uit naar je komst met kerst! Dikke dikke X