De temperaturen lopen op
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
15 Februari 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Was het een aantal weken geleden nog 10 graden, sliep ik onder 2 dekens aangezien er geen verwarming is hier in de school, deed ik extra wassen want ZO veel truien had ik niet, neem ik nu soms 2 keer per dag een douche vanwege de warmte. Het is februari, en het is al meer dan 25 graden! En dat betekent niet dat het zonnig is, laat ik zeggen de Nederlandse 25 graden, NEE, dat betekent dat het heel erg vochtig is, en dat wordt alleen maar meer hoe verder we komen in het jaar. In de zomer is de vochtigheidsgraad rond 95% en 35/40 graden… Het is wel lekker om in een korte broek en een shirtje naar school te kunnen, maar aan de andere kant toch ook wel ZO onwerkelijk, aangezien het in Nederland vele malen kouder is!
De temperaturen liepen ook op gedurende deze week, aangezien het Secret Valentine was! Ik had een jongen uit Hong Kon getrokken, eerstejaars, en zijn naam is Alex. Ik kende hem niet zo goed, maar dat maakte het eigenlijk wel leuker. Ik had post-its over zijn hele kamer verspreid, een gedicht door de hele school gehangen over HOE leuk ik hem wel niet vond, ballonnen, gedichten etc. Gisteravond was dan het moment dat je jezelf bekend maakte, hij was erg blij, hij had het echt heel erg leuk gevonden. Verder werden er door de school voornamelijk posters verspreid met daarop de ‘IK HOU VAN JE’ teksten, Mass-emails gestuurd om te vertellen hoe VERLIEFD ze zijn, etc. Het was echt ontzettend leuk, en de school zag er hartstikke leuk uit met zo veel liefde.
De temperaturen liepen ook op voor de Chinese Cultural Evening, zij oefenden iedere avond om op zaterdagavond een fantastische show neer te zetten. Dit jaar heb ik al de Asia/Pacific en Middle East/South East Asia Cultural Evenings gehad, en na de Chinese Cultural Evening is er eind maart, wanneer papa en mama hier zijn, de North American Cultural Evening. Iedere Cultural Evening komt eens in de 2 jaar dat je hier bent voorbij, dus volgend jaar is de Europeese Cultural Evening. Er gaat altijd een groot diner aan vooraf met eten uit de streek en iedereen komt verkleed in het thema dat je huis toegewezen heeft gekregen. Daarnaast worden er ook souvenirs verkocht gedurende de week en wordt er op vrijdagavond een film gedraaid ook gerelateerd aan de streek van de Cultural Evening. Naar mijn mening was dit de beste Cultural Evening die we tot nu toe gezien hebben. De huizen hadden thema’s gekregen als: Chinese Opera, het Chinese Leger, de Chinese Sterrenbeelden en Kong Fu. De meesten hadden hier zich wat minder van aangetrokken, aangezien het best moeilijk was. Ik zelf had een Chinese blauwe jurk gekocht in Mong Kok (place to be als je naar HK komt), wat meerderen gedaan hadden. Het eten was heerlijk, maar veelste veel natuurlijk. En daarna de show. Het was een mix van oud en nieuw China, met een goed script. Dragon Dance en Lion Dance waren beter dan OOIT, en vooral de mix met het nieuwe China maakte het gewoon helemaal super. Hierna volgende dan een canteen party, wat te vergelijken is met een schoolfeest.
De temperaturen liepen ook op afgelopen maandag toen we een ICA (International Current Affairs) hadden over porno. We bekeken de standpunten van verschillende landen, van Japan tot Saudi Arabia, en wat we er aan kunnen doen om dit te minderen/ te legaliseren etc. Er werd natuurlijk veel gegiecheld, en velen waren erg onder de indruk van het onderwerp, dat de echte discussie niet echt loskwam. Toch interessant, vooral omdat ik uit een erg vrij land kom met een ‘Red-light-district’ vergeleken met een land zoals Saudi Arabia.
De temperaturen lopen natuurlijk ook op voor de nieuwe garde leerlingen die zich aangemeld heeft voor de UWC-class of 2011. De Challenge Day afgelopen zondag was echt leuk. De leerlingen kregen verscheidende opdrachten, waarin ze dus hun teamwork moesten laten zien. Ze hadden ook een interview, en kregen problemen voorgeschoteld. Ook was er tijd voor ze om te ontspannen, zo leerden ze een dans (hiphop, Latin American dance, African dance etc) en een taal. Sarah (mijn tweede jaars), Emilio (Italiaanse eerste jaars, maar spreekt Nederlands), en ik hadden ons opgegeven om les te geven in het Nederlands. ‘Hoe heet je, Slaap Lekker, Ik hou van jou, Doei’ en dat soort woorden leerden ze. Het was grappig en leuk, vooral omdat ze toen weggingen allemaal ‘Doehoeeei’ zeiden! Ik wens de leerlingen in Nederland erg veel succes met de aanmeldingen, geniet van de selectiedag, en als je wat meer wilt weten, laat gerust je naam + e-mail adres achter!
Het was al met al dus een erg warme week, en ook qua schoolwerk zullen de temperaturen nog wel oplopen.
Heel veel liefs uit het warme Hong Kong,
Anne-Margreet
15 Februari 2009 - 05:13
Sarah:
Hi Anne-Margreet,
En wie had jou als Valentine?
Weer een heel leuk bericht van je.
Veel goeds,
Sarah -
15 Februari 2009 - 05:16
Anne-Margreet:
Sorry, helemaal vergeten te vertellen. Een jongen uit Noorwegen, tweede jaars. -
15 Februari 2009 - 06:33
Mama En Papa:
Hier lijkt het alleen maar kouder te worden... letterlijk en figuurlijk! Het ene na het ander bedrijf ontslaat mensen, de regering broedt op allerlei plannen om de crisis te lijf te gaan enz. En dan is het hartverwarmend om jouw blog te lezen! Voor ons geen secret valentines, ik heb ook geen beeld of het onder jouw leeftijdgenoten leeft. De enige die daar iets zinnigs over kan zeggen is je broer, maar die ligt nog op 1 oor als ik dit schrijf. Hoop dat we op tijd horen wat het thema van de North American Cultural Evening is... zodat we de juiste kledingstukken in onze koffer stoppen. Gelukkig zijn de temperaturen van dien aard dat er voldoende ruimte over blijft voor stroopwafels en andere NL lekkernijen voor jou en je vrienden.
15 Februari 2009 - 07:42
Hettie & Frank:
dus, uh... die 2e jaars Noor... "laat maar?...." Niet zo'n blonde god? Tussen crisis en kou, b(r)oeit er in zuid nederland ook iets onder de verzamelnaam carnaval: de vochtigheid en de temperatuur gaan in zalen en tenten gelijk op: Alaaf! -
15 Februari 2009 - 07:48
Iris:
Hee Annie :D!
Leuk bericht weer, Challenge day voor de kandidaten in Nederland komt ook steeds dichterbij, al duurt het nog wel lang:O! Vandaag nog precies 3 weken!
Heb er nu al super veel zin in!
Vond het leuk om je verhaal te lezen! :D!
Take Care!
XX Iris -
15 Februari 2009 - 07:54
Helmy:
In ieder geval geniet van het lekkere weer. Het mag hier in NL ook wel iets warmer worden, want iedere morgen je auto schoon krabben is ook geen lolletje.
Ik ben jaloers op je!Veel succes met je studie en HOU DOEI vanuit Eindhoven. Gezellige zondag! -
15 Februari 2009 - 08:37
Oma:
Wel wat later dan anders reageer ik op je bericht.Niet voor te stellen dat het daar al zo warm is,ik zou hier wel wel wat warmte willen hebben.Ik wens veel sterkte als het weer vochtig en heet wordt.Veel liefs van Oma en Opa[die is naar Ajax]. -
15 Februari 2009 - 10:09
Stephan En Brigitte:
Hoi AM,
Je 'columns' hebben inmiddels zelfs een rode draad! (oplopende temperaturen)
Tja, jagen is nu eenmaal leuker dan gejaagd worden; Chinese jongetjes het hoofd op hol brengen en weinig / tot niet onder de indruk van een Noor (?)
Heb het fijn.
Groet Stephan en Brigitte
15 Februari 2009 - 11:53
Akkie Langerak:
Ho Anne-Margreet,
ik kreeg het steeds warmer bij het lezen van jouw bericht, iedere keer weer een kledingstuk op de grond gegooid, het is maar goed dat die Saoudi's mij niet zagen! ( grapje ,hoor)
Het was weer een genoegen om je bericht te lezen,
zweetse, en veel plezier,en succes,
groet van Akkie en fam. -
15 Februari 2009 - 13:07
Hanneke:
Ha die Anne-Margreet,
En... wat had jouw secret Valentine voor jou gedaan? Zag op de tv gister dat er steeds meer ontbijtjes op bed worden besteld in Den Haag (meer dan met moederdag). Dus Valentijn komt in Nederland steeds meer in opkomst.
Succes deze week en sterkte met die hoge temperaturen! Lijkt me niet echt lekker als je ook nog hard moet studeren.
Liefs, ook van opa en van Frank! -
15 Februari 2009 - 16:21
Lidewij:
Hee Anne-Margreet,
Wat een geweldige verhalen en ervaringen allemaal!
Naast jouw weblog lees ik ook die van andere uwcleerlingen.
Deze week heb ik te horen gekregen dat ik door de eerste selectieronde heen ben! Ik ga dus een spannende tijd tegemoet en kan niet wachten tot ik zelf een weblog kan beginnen, in Hongkong, India of Amerika.
Liefs -
16 Februari 2009 - 17:35
Joyce Saman:
He Anne-Margreet,
He wat een vrolijke kleur dat groen, lekker fris. Leuk je belevenissen met Secret Valentine en de Cultural
Evening. Ondanks de luchtvochtigheid ben ik toch wel een beetje jaloers op die heerlijke temperaturen. Geniet ervan en succes de komende week ;ook met je schoolwerk.
Hartelijke groet Joyce Saman -
17 Februari 2009 - 15:44
Lobke:
Nu ben ik toch wel benieuwd wie Iris en Lidewij zijn? Zullen we emailadressen uitwisselen? Die van mij is lobkeblom@hotmail.com
Op 8 maart ga ik ook naar de tweede selectieronde, zien we elkaar dan :D Succes! -
17 Februari 2009 - 15:46
Lobke:
Nu nog voor Anne-Margreet.
Het is klinkt allemaal super wat je schrijft, en natuurlijk superleuk dat het nu China is die de volle aandacht krijgt, lijkt me heel interessant.
Geniet er maar van! xx