Ontelbare herinneringen
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
12 April 2009 | Hong Kong, Hong Kong
De laatste dagen heb ik wat vaker aan mijn bureau gezeten, aangezien ik mijn officiele mondelingen heb op dinsdag voor Nederlands. Mijn oog valt dat altijd op het hart dat ik op de muur heb gemaakt. Het is een hart gevormd door foto’s. De meeste foto’s zijn foto’s van thuis, in Nederland of ergens anders ter wereld. Tegenwoordig zitten daar ook foto’s tussen van hier. De herinneringen die ik hier heb zijn al ontelbaar, en de vriendschappen die je hier maakt zijn erg diep. Maar het maakt niet uit waar je ter wereld zit, hoelang je elkaar niet ziet, thuis blijft altijd in je hart. Het wordt hier ook vaak gezegd, als iemand wat van thuis krijgt is het altijd positief. Is het een kaart of eten, of iemand herkent iets wat lijkt op ‘back home’. Het was echt een waanzinnig drukke en intense week, waardoor ik soms om 7 uur ’s ochtends uit mijn kamer vertrok, en pas om half 11 in de avond terug was.
Doordat de examens er aan beginnen te komen (3 weken nu nog maar), willen docenten graag nog eventjes een test ervoor doen voordat de examen periode begint. Vandaar dat ik op maandag een wiskunde en biologie test had. Dat mijn Engelse leraar mij ook nog verzocht een presentatie te houden diezelfde dag, was natuurlijk ‘geen probleem’. Na schooltijd leerde ik snel voor First Aid (aangezien ik de dag erna het examen had), en ging ik naar mijn tutorflat. We hadden namelijk een tutordinner! Een overheerlijke BBQ in de courtyard (het centrale punt van het schoolgebouw), met de hele tutorgroup + een aantal mensen die voorbij liepen en toch wel heel graag een hapje mee wilden prikken van het overheerlijke eten. Zoals altijd was er veelste veel eten, maar wel ontzettend lekker. Tijdens het tutordinner had ik nog 2 meetings. Vandaar dat ik af en toe mij even excuseerde en dan naar mijn meeting ging. De eerste was de laatste meeting van LPC Outreach, waarin we het jaar evalueerde en ook aangaven ofdat we de nieuwe leider willen zijn. Ik heb me er voor opgegeven, maar heb nog niets gehoord. Ook had ik een Peer Support meeting, en dat was een presentatie door second years over wat Peer Support is. Peer Support is eigenlijk wat het woord al zegt, het is het ondersteunen van je medeleerlingen. Het zijn leerlingen die er voor de leerlingen zijn, en die je altijd kunt benaderen en die het ook niet doorzullen vertellen. Je moet hiervoor een essay schrijven en daarna kan je worden uitgenodigd voor een interview, en dan worden er 14 geselecteerd. Ik ben door de eerste ronde, dus ik heb morgen mijn interview! Al met al, kwam ik dus terug op mijn kamer om half 11. Toen bedacht ik me dat ik ook nog een First Aid examen had de volgende dag. Je kunt wel raden wanneer ik naar bed ging.
Op dinsdag was er een soort van gelijke dag. Na schooltijd had ik meteen een meeting met de Amazing Voyage, om een poolparty te organiseren. Serieus competitie zwemmen tot wie kan de beste duik op zijn buik doen. Zo om de school te motiveren meer te zwemmen. Nu zijn er natuurlijk ook leerlingen die NIET kunnen zwemmen, voor hen organiseren we competities naast het water. Hierna meteen door gegaan naar de GCAT meeting, waarin ik voor het eerst de secretaresse was, en ook alle notes nam tijdens de meeting. Het is raar om ineens een positie te hebben in de groep, maar toch voel je je veel meer betrokken. Doordat hockey gecancelled was kon ik samen met Abhishek (Nepal) en Anil (Mexico) First-Aid oefenen. Van bandages tot de CPR (mond op mond beademing). Hierna had ik dus mijn echte examen, en ik denk dat ik wel geslaagd ben. De vragen waren pittig, je moest veel meer weten dan ik dacht, maar het praktische gedeelte ging goed. Meteen terug naar mijn kamer om me om te kleden aangezien we een MUN Cocktail party hadden. Iedereen zag er op zijn paasbest uit en deed erg veel moeite om zijn land te vertegenwoordigen. We hadden deze party om elkaar te leren kennen, aangezien we de dag erna MUN hadden. Hierna was er ook nog een canteenparty, dus was echt helemaal geweldig.
De MUN-day was echt helemaal super! Ik zat in de Human Rights Council en ik representeerde Canada. We spraken over ‘discrimination of sexual orientation’. De landen die aanwezig waren, waren erg verdeeld qua mening. Iran, die de dood als straf heeft voor homosexuelen, en Canada waar je mag trouwen, kinderen adopteren, werken in het leger als je homosexueel bent. Het zorgde voor een discussie, maar uit eindelijk hebben we er wel een resolutie door heen kunnen krijgen. Hoe serieus het was bleek wel uit het feit, dat iedereen er weer tiptop uitzag, en er werd zelfs gestemd ofdat de airconditioning aanmocht. Democratisch of niet? Aan het einde van de dag werden de beste delegates van iedere commissie gekozen, en suprisingly: ik was het van mijn commissie! Daarnaast waren er ook prijzen voor beste outfit, slaper, position paper, etc. Eindelijk kon ik eventjes rusten, en heb daarom ook die middag in het zwembad gezeten. We speelden waterpolo, Europa tegen Amerika (Noord + Zuid). Helaas verloor Europa, ondanks onze lengte. Op donderdag werd er ook een GIF (Global Issue Forum) gehouden gerelateerd aan de UN. Het onderwerp was 'Security Council Reforms'. Er werd veel gesproken over het veto-recht, en hoe het beter verdeeld kan worden. Het was erg interessant en een levendige discussie volgende er hierna. Volgende week gaat het over de EU, een erg gevoelig onderwerp. Volgende week meer daarover!
Ook ben ik deze week uit eten geweest met de ouders van mijn vriendinnetje uit Israel! Het was heel erg interessant om met hen te kunnen praten, en ze beter te leren kennen. Dit had ik nooit kunnen denken, 1 jaar geleden!
Gisteren weer de hele dag aan het zwembad gelezen, lerend natuurlijk voor mijn mondeling en gisteravond hadden we ook een meidenavond georganiseerd. We hadden ons allemaal leuk aangekleed en zijn we een toetje gaan eten in central.
Daarnaast heb ik ook gehoord wie mijn eerste jaars zijn! Voor het eerst (zover ik weet), komen er twee leerlingen naar Hong Kong! Bas en Marlies! Ik ben er heel erg benieuwd naar ze, en ik weet zeker dat ze hier echt een top tijd zullen hebben! Daarnaast hebben mijn tweede jaars dus nu al het nieuws binnen van de universiteiten! De gesprekken blijven daarover gaan, wie zijn de firsties, en naar welke universiteit ga je!
Iedereen geniet, de zomer is hier in Hong Kong, en de klok? Die tikt verder …
Een hele dikke knuffel van uit Hong Kong,
Anne-Margreet
12 April 2009 - 06:18
Mama En Papa:
Zomer in Hong Kong? Als ik de weerberichten zie, zie ik vooral nattigheid... Maar het zal dan wel net als hier zijn: grote verschillen tussen bv noorden en zuiden...
Ik ben blij dat jij nu in ons gezin een beetje handig bent met bloed en verwondingen... Wij en je broer hebben daar dus niets mee, en bellen in case of emergency gewoon "oma" die als verpleegkundige nog steeds heel veel weet!
Zet 'm op voor de laatste loodjes van je eerste jaar, en wat een waanzinnig idee dat dat er al bijna op zit... Ook heel veel succes voor Sarah en doe de groeten aan Benjamin als je hem nog ziet! -
12 April 2009 - 06:31
Oma:
Hallo lieve schat,wat een drukke week heb je weer gehad maar er waren ook leuke dingen bij en interessante discussies.Hier gaat alles zijn gangetje. Tot volgende week! Heel veel succes met alles.Groetjes en knuffeltjes van Opa en Opa. -
12 April 2009 - 07:59
Hettie & Frank:
Wat een week!!!
Gelukkig Paasweekend.
Groeten uit een zonnig Nuenen. -
12 April 2009 - 09:48
Vanuit Zoetermeer:
Hoi Anne-Margeet,
Vrolijk Pasen!! Gek idee dat wij hier aan de eieren zitten. Heel veel succes met je examens! You can do it! Liefs, R+I+L+G -
12 April 2009 - 10:23
Jan-Jaap:
=( veels te laat gepost (A) haha Wat een drukte niet normaal.. dan heb ik hier toch een relaxt leventje (A)
Heel veel sterkte met je mondeling, maar als ik voor Nederlands een goed punt kan halen moet dat voor jou al helemaal geen probleem zijn!
Kusje! -
12 April 2009 - 10:27
Akkie Langerak:
Hey Anne-Margreet,
wat een drukte nog de laatste maandjes, maar jij slaat je er wel doorheen. Ik vind het knap van je! Zoveel nieuwe dingen, zoveel indrukken, zoveel mensen en zoveel leren, TOP!
Succes in deze periode en we hopen nog een poosje mee te mogen lezen met jouw avonturen,
groetjes Akkie en fam. -
12 April 2009 - 12:00
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet,
Je verhaal staat weer stijf van activiteiten; elke minuut wordt benut, lijkt wel. Zelfs relaxen bij het zwembad eindigt in waterpolo. En wat vliegt de tijd voorbij, he?! Nog even en jullie zijn alweer voor de zomerbreak thuis. Zet hem op, succes met alles wat je te doen hebt en wilt doen!
Groetjes, Mirjam -
12 April 2009 - 15:42
Sarah:
Hi Anne-Margreet,
Wat leuk om door jullie berichten steeds meer zicht op het UWC te krijgen. Zo nu de peer-group lijkt me heel belangrijk.
Veel goeds de komende weken.
Sarah -
12 April 2009 - 16:07
Iris:
Klinkt zo als gewoonlijk weer helemaal super :D! Echt leuk man :)! Hier in Nederland begint de lente langzamerhand te komen :D, terwijl ik van Bart hoor dat het in New-Mexico gisterde sneeuwde! :S haha!:P!
Heel veel succes met je mondeling! Gaat je zeker lukken :D!
XX Liefs! -
13 April 2009 - 14:02
Frank + Hanneke:
Ha Anne-Margreet,
Slaap jij nog wel eens een keer? Wat een drukte! En dan gaat het nog niet eens om paasdrukte!
Wij zitten hier ondertussen bij opa toastjes met kip-saté te smeren. Die moet je vooral door Frank laten doen. Dan krijg je kip-saté met een beetje toast.
Wij duimen heel hard voor je, voor je mondeling en al je andere examens!
Veel succes, liefs en paasgroetjes van opa, Frank,Hanneke. -
15 April 2009 - 08:17
Joyce Saman:
Hallo Anne-Margreet,
Na heerlijke zonnige paasdagen samen met Daniek gaan ook wij als ouders de laatste periode van het eerste jaar in.
Inmiddels is het alweer woensdag en heb je je nl mondeling gehad. Alles goed gegaan? Nou, komende week heel veel succes met alles en wat leuk dat je twee first-years krijgt.
Hartelijke groet uit een stralend Stadskanaal Joyce Saman