Study, ziploc bags, water, sun, so ... summer?
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
10 Mei 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Nu de Nederlanders uit het hotel hier in Hong Kong bevrijdt zijn, en er geen nieuwe gevallen zijn, zou je denken dat de rust weer terug zou keren. Er is rust, maar toch zijn er maatregelen genomen, buiten school, maar voornamelijk hier op school. Als je nu naar onze campus zou willen komen, zal je een masker moeten dragen een handschoenen, aangezien je van een land komt waar we gevallen hebben van Swine Flu. Daarnaast, voordat je eigenlijk de school binnen bent, moet je over een desinfecterend tapijt lopen. De temperatuur van de leerlingen wordt iedere avond met check-in opgenomen door de eerste jaars first aiders, waaronder ik dus. Vanavond is het mijn beurt om de temperatuur van het huis op te nemen. Als er iemand boven 37.5 heeft, wordt de temperatuur nog een keer genomen, is het dan nog steeds te hoog wordt het de ziekenboeg, of in het slechtste geval, het ziekenhuis. In 2003 heeft de SARS hier dus een flinke opschudding veroorzaakt, Li Po Chun was toen de enige school die open bleef, maar natuurlijk met waanzinnig veel regels.
Voordat we een instructrie kregen over de temperatuur meters, had ik mijn 2de peer support session. Ik heb geschreven dat ik na mijn interview uitgekozen was, en nu is de cursus begonnen. Het is waanzinnig leerzaam, en je leert eigenlijk jezelf beter kennen. Peer support is een quan cai (CAS) die leerlingen op campus helpt. Het is een persoon waarmee je kunt praten, en dan is de afstand toch minder groot dan bijvoorbeeld met een docent. We leren dus hoe we iemand moeten benaderen, hoe een steun te zijn, etc etc. Leuk, leerzaam en daarnaast ontstaat er een bonding in de groep.
Verder zijn alle andere quan cais gestopt ivm de examens aan het einde van het jaar. Je wordt geacht om ongeveer de helft van alle vakken nu te kennen, en daar testen ze ons op. Voor leerlingen die zich willen aanmelden bij een universiteit in de UK, zijn deze cijfers erg belangrijk, er wordt daarom ook veel geleerd. Gelukkig hoef ik niets meer voor Nederlands te doen, want daarvoor heb ik mijn laatste examen geschreven op bevrijdingsdag! Heerlijk, echt heel erg fijn. Iets waar ik me altijd toch wel zorgen over maakte. Misschien wanneer je mijn weblog leest zie je wat spelfouten, maar voornamelijk het spreken is af en toe lastig, gewoon omdat je de woorden niet kunt vinden in het Nederlands en ze in het Engels in je hoofd rondspoken.
Ondanks dat er examens zijn, moet je ook ontspannen. En waar kun je beter ontspannen als het 30 graden is? Inderdaad, het zwembad!! Het weer is echt waanzinnig lekker, niet benauwd, zoals het was in september, maar droog en lekker warm. Het voelt als een zomerdag in Frankrijk of Spanje.
Het klinkt cliche, en ik blijf het zeggen, maar het schooljaar begint toch echt tot zijn einde te komen. Alles is voor een laatste keer. Vandaag ga ik mijn haar laten knippen op school door Vivian, een meisje uit Bolivia waarmee ik terugvloog naar Nederland tijdens kerst. Een echte UWC experience, iets anders dan 20 euro, maar gewoon 2. Ik had het ook zelf kunnen doen, maar dat leek me nou iets te ver gaan.
Ik hoop dat het Eurovisie songfestival leuk is deze aankomende week en ik hoop dat onze Toppers het met ‘Shine’, minimaal tot de finale maken, maar ik hou mijn hart vast.
Heel veel liefs en groetjes vanuit de metropool Hong Kong,
Anne-Margreet
PS. Voor alle lieve moeders, fijne moederdag.
10 Mei 2009 - 06:19
Oma:
Hallo lieve schat,gelukkig duurt het niet lang meer dat wij elkaar weer een knuffel kunnen geven.Nog even een eind spurt voor je!Wij hebben gister de laatste foto s van je gezien. Heel mooi.Veel groetjes en liefs van ons + xxxxx Opa en Oma. -
10 Mei 2009 - 06:57
Papa En Mama:
Dat de reacties per land zo enorm verschillend zijn op de Mexicaanse griep, dat weten we. De beleving ervan is nu zo veel intenser, omdat we door jou veel meer beseffen wat dat voor consequenties heeft. Het heeft vooral ook te maken met cultuur, en waarden en normen. Waar voor het westen de mens als individu het belangrijkste is, is dat voor het oosten de omgeving. En dat weerspiegelt zich ook in de maatregelen. Een boek dat actualiteit koppelt aan filosofie is net uit en heeft de mooie titel: "Nietzsche en Kant lezen de krant". Dit soort boeken kunnen o.a. helpen de verschillen tussen oost en west op een leesbare manier te verklaren. -
10 Mei 2009 - 08:07
Hettie & Frank:
Over eventuele spelfouten in je Nederlands zou ik me niet teveel zorgen maken: je sgrijvd volgens mij foutloos,maar wat belangrijker is: het is een genoegen om je wekelijkse verhaal te lezen. Dat is niet alleen omdat je veel meemaakt, niet alleen omdat je ons een blik over je schouder gunt naar een internationale leefomgeving. Het is met name omdat je goed schrijft!
Succes met de laatste loodjes. -
10 Mei 2009 - 09:04
Akkie:
Hoi lieve Anne-Margreet,
deze lieve moeder heeft net met haar lieve dochter zitten kletsen op skype. Op zulke dagen worden de buitenlanders wel gemist denk ik !Bij ons in iedergeval wel.
Ik heb ook zo aan jou lopen denken met die Mexicaanse griep toestanden in H.K.
Ook aan Noor en Bart, die toch ook aardig in de buurt wonen van Mexico.
Het is toch heel wat, wat er geregeld moet worden wil je een schooldag op school doorbrengen.
Maar goed het ziet er naar uit dat de laatste dagen afgeteld kunnen worden.
Wij wensen je ontzettend veel succes met je examens, die zullen best wel lukken denk ik!
Zet hem op !
Hartelijke groetne van Akkie, Hans en Naomi
10 Mei 2009 - 10:12
Sarah:
Hi Anne-Margreet,
Indrukwekkend hoe ze daar de GRIEP aanpakken, veel succes met het temperaturen vanavond. Wat enorm leuk dat je met de peer support bezig bent, klinkt echt heel goed en zou er graag meer over horen, wat je leert en hoe je het beste de anderen kunt benaderen.
Fijn dat je je Nederlands hebt afgerond en succes met alles,
Sarah -
10 Mei 2009 - 12:07
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet,
Heerlijk zwemmen in de buitenlucht zit er voor ons nog niet in - maar het is wel een 'zonnetjesdag' vandaag in Nederland.
Ik hoop dat de griep geen 'nieuwe' gevallen gaat opleveren. En de Toppers? Ik vraag mij af hoe buitenlanders naar hen kijken.....
Groetjes en veel succes met de laatste loodjes voor dit schooljaar! Mirjam -
11 Mei 2009 - 07:05
Hanneke:
Ha Anne-Margreet,
Tja, we waren even gister op een leuk feestje. Dus nu maar even vandaag reageren. Wist je inmiddels dat je vader eigenlijk Gabrielle is en je moeder tante Ineke? Heel verwarrend allemaal!
Fijn dat Nederlands lekker achter de rug is. Eerlijk gezegd heb ik veel meer vertrouwen in jouw Nederlands examen dan in de finalekansen van de Toppers. Maar ja, je weet nooit! Heel veel succes met de laatste loden!! Liefs van Hanneke -
11 Mei 2009 - 07:06
Joyce Saman:
Hoi Anne-Margreet,
Bedankt voor je verslag en hoop dat je nu rondloopt met een mooie nieuwe coupe.
Heel veel succes met de laatste examens!
Hartelijke groet Joyce Saman -
12 Mei 2009 - 01:09
Jan-Jaap:
:P Ach, zolang jij het maar top doet in HK gaat het hier ook vast goed met onze toppers! =)
Kusje :)