Gewerkt voor de examens, tijd om te genieten!
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
17 Mei 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Eerder dan je misschien gewend bent, maar ik heb net samen met mijn mede Europeanen het Songfestival live gekeken! Het nadeel is dat het tijdsverschil tussen Hong Kong en Nederland 6 uur is, dus als je een beetje live de show wilt volgen moet je om 3 uur wakker zijn. Het is inmiddels half 7 in de ochtend, Noorwegen heeft met een prachtig nummer ‘Fairytale’ gewonnen, natuurlijk was er een meisje uit Noorwegen van de partij (incl. Muts, broek en vlag!) en daarnaast viert Noorwegen ook haar nationale dag vandaag, dubbel feest. Het was erg gezellig om met zijn alle de show te bekijken, voornamelijk omdat er mensen nu ook uit de landen komen die optreden. En natuurlijk het stemmen, hoe daarop gereageerd word. Helaas heb ik de uitslag van Nederland niet mee kunnen krijgen, want toen werd de internet verbinding nogal verstoord, maar dat nam niet weg dat je ineens anders kijkt tegen het stemmen, hoe landen op hun vrienden stemmen en wat de persoon uit dat land daar aan kan toevoegen. Anderen konden het liedje vertalen en zo waren er allerlei andere aspecten die er voor zorgden dat dit Eurovision Songfestival anders was dan alle anderen die ik heb gezien.
Dat ik dus hele nacht wakker ben geweest, duidt er ook op dat de examens voorbij zijn! Het was een zware week, heel erg intens, aangezien ik 4 testen had in 2 dagen. Gelukkig heb ik me er door heen gevochten, en zal ik volgende week mijn cijfers krijgen.
De examenstress is weg voor de eerstejaars, en er zijn niet heel erg veel tweedejaars die nog zware examens voor de boeg hebben. De sfeer op campus is daardoor verandert, meer relaxed en ook meer tijd om dingen te doen die je eigenlijk al het hele jaar had willen doen maar eigenlijk geen tijd voor had. Maar ook het einde van het jaar betekent inpakken, je spulletjes doorspitten, en voornamelijk herinneringen ophalen.
De aankomende week zal in het teken staan van opruimen, afscheid nemen, en natuurlijk nog wat schoolzaken. Zo zal ik klaar worden gestoomd om een mooi EE te schrijven, te vergelijken met een profielwerkstuk, een mooi TOK essay, en daarnaast met al mijn vakken up to date te zijn als ik terug kom voor mijn tweede jaar.
Deze week is er dus niet zo veel gebeurd, in de zin van dat ik gewoon veel heb moeten leren. Ik heb wel de vader van Emil leren kennen, een van mijn beste vrienden hier op school en hij komt uit Denemarken. We zijn met een groepje uit eten geweest, en het blijft altijd interessant om een ouder te ontmoeten en hun visie op LPC en de ervaring te zien. Ook is er eindelijk tijd om te gaan winkelen, lekker bruin te worden aan het zwembad, en er van genieten dat je eventjes geen zorgen hoeft te hebben!
De klok blijft maar verder tikken, maar het schooljaar telt nog maar 9 dagen. 9 dagen zijn niets als ik het vergelijk met het hele jaar, maar iedere dag is hier bijzonder. Ik herinner het telefoontje dat ik mocht gaan nog als de dag van gisteren, al mijn gevoelens tijdens het selectie proces, tot op de dag van vandaag. Het is emotioneel en toch ook wel zwaar, het is nooit leuk om afscheid te nemen. Vooral omdat je weet dat de kans dat je ze weer ziet een stuk kleiner is, omdat iedereen zich over de hele wereld verspreid.
Ik kijk er naar uit om weer naar Nederland te komen, maar voor dat gaat gebeuren ga ik hier eerst nog maximaal genieten en maak ik nog een stopover in Singapore!
Daarnaast staan er ook nog wat feestelijke dingen op de agenda, Ome Rob en Tante ineke alvast gefeliciteerd met jullie 25-jarige huwelijk, en opa vossen alvast gefeliciteerd met je verjaardag!
Heel veel liefs en knuffels,
Anne-Margreet
17 Mei 2009 - 06:12
Oma:
We tellen nu flink af de dagen voor we zien.Geniet nog maar fijn van de laatste dagen daar.Nog wel spannend de uitslag!We hopen dat we dat snel horen dat zal wel via je moeder gebeuren. Lieve schat veel plezier en veel groetjes van ons .Oma en Opa XXXXXX -
17 Mei 2009 - 06:42
Hettie & Frank:
en GENIET met volle teugen!!!
17 Mei 2009 - 06:55
Sarah:
Lieve Anne-Margreet
Terwijl jij aan het afscheid nemen bent van je tweedejaars heb ik je nieuwe eerste jaars gisteren een presentatie zien geven. Ze hebben er echt zin in. Ik was als lid van de focus groep begeleiding bij alle presentaties aanwezig, ook bij mij komen alle herinneringen op, hoe jullie het deden en als ik dan lees wat jullie allemaal hebben meegemaakt is dat zo'n rijkdom, ongelooflijk.
Wens je nog een heerlijke, intensieve week toe met veel ruimte om goed afscheid te nemen.
Heel veel groeten, Sarah -
17 Mei 2009 - 06:57
Mama En Papa:
Durf, drive en discipline zijn drie woorden die jou goed karakteriseren. De durf om naar Hong Kong te gaan, in je eentje, 10.000 km van alles en iedereen wat en die je kende. De drive om in je UWC tijd eruit te halen wat er in zit. En de discipline om hard te werken, je goed voor te bereiden, maar ook elke week op zondagmorgen (en dat nu al een jaar lang!)een blog te schrijven!
Noorwegen won dus vannacht met "Fairytale" het songfestival. En wat tot nu toe alleen maar een jaarlijks steeds groter wordend politiek en mediaspektakel is, heb je nu op een hele bijzondere plaats, in een bijzonder gezelschap, op een bijzonder tijdstip op een bijzondere manier beleefd. En wat het denk ik het allerleukste maakte: iedereen in dat gezelschap had nog een deelnemer, terwijl jij het zonder de toppers moest doen... Het is mooi dat het land van een van je beste vrienden gewonnen heeft! In 1985 wonnen ze voor de eerste keer met de Bobbysocks "La det swinge". Een mooi motto voor je voor de komende week! -
17 Mei 2009 - 11:54
Hanneke:
Ha songfestival-nachtbraakster,
Geniet maar lekker van je vrijheid deze weken. Het komt nu wel mooi dichtbij dat je weer terug in Nederland bent. Dan stap je weer in de wereld van de molens, koeien en Hollandse kneuterig- en knussigheid.
Voor nu veel plezier.
Je krijgt heel veel groetjes van opa en van Frank. Jij ook veel liefs en een dikke knuffel, Hanneke. -
17 Mei 2009 - 12:30
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet, lijkt mij een bijzondere ervaring om zo met al die verschillende nationaliteit met elkaar naar het Songfestival te kijken.
Ook jij staat op het punt om weer bijna naar het Hollandse af te reizen met een enorme hoeveelheid aan opgedane ervaringen en belevenissen. Ik heb genoten van je weblog iedere week! Met al je verhalen maak je telkens weer duidelijk dat het selectieteam van UWC het plaatsje in HongKong perfect heeft weten in te vullen met jou daar naartoe te sturen (wat ook geldt voor de andere UWC plaatsen).
Groet en hele fijne zomer! Mirjam -
17 Mei 2009 - 14:58
Merel Rijnierse:
Annie, het is elke week weer leuk om al jouw belevenissen te lezen. Ik hoop dat je alles gehaald hebt!
Word maar lekker bruin.
Liefs -
17 Mei 2009 - 22:15
Akkie:
Hey Anne-Margreet,
wat jij in zult pakken zijn de meest bijzondere dingen, het zijn je ervaringen en belevenissen, je zweetdruppels van het harde studeren en de mooie en droeve dingen. Het is een hele nieuwe wereld die je met je meeneemt, GEWELDIG.
En alles krijgt een plekje in je hart, de beste bewaarplek die je kunt bedenken.
Geniet nog even van het leven daar, en succes met het afwachten van de cijfers en dan....... lekker vakantie vieren.
We wensen je een hele mooie zomer toe,
Hartelijke groeten van Akkie en fam.