Lang weekend!
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
04 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Ik zit in een hobbelende bus, niet precies wetende waar ik heen ga. De hoge gebouwen van Hong Kong verdwijnen achter me, en voel dat ik toch wel moe ben. Ik val af en toe een beetje in slaap, op de schouder van Nada uit Egypte. Na 2 uur reizen, zijn we er dan. En plek, heel ver weg van LPC, ergens op Lantau Island. Een fantastisch strand strekt zich uit voor ons, het is rustig, en heerlijk warm. We strijken neer op een terrasje van een Zuid-Afrikaans restaurant ‘De Stoep’ en ik realizeer me dat ik nu op iedere plek in de wereld zou kunnen zijn. Met Michael uit de USA ren ik de zee in, eindelijk verkoeling in de hitte. We hebben heerlijk eten waar we met onze hele tutorgroup van genieten. Het is een moment waar je even adem kan halen en kan nadenken wat deze laatste maand al wel niet gebracht heeft. Mijn gedachten dwalen af, ik knijp mezelf in mijn arm. En realizeer me dat Ref uit Lesotho vorig jaar voor de eerste keer de zee zag, toen we met de tutorgroup naar een ander strand gingen. Het is vakantie, 4 dagen lang weekend. Lang leve de Chinese Feestdagen!
Op woensdag vierden de Chinezen namelijk 60 jaar China! Met een indrukwekkende show op Tia’men Square in Beijing, waar ik deze zomer nog geweest ben(!), werd dit gevierd. In Hong Kong was er een vuurwerkshow in de harbour. En dit weekend is het Mid-Autumn festival wat inhoud dat de Chinezen mooncakes eten onder de maan. Mooncakes zijn eerlijk gezegd niet mijn favoriet, maar zeker het proberen waar, vooral de mooncakes die een soort van ijsje zijn.
Maar buiten al het genieten en feesten moet er natuurlijk ook gewerkt worden. Deze week een zeer drukke academische week achter de rug gehad, maar zeer positief afgesloten. Aankomende week wordt er nog zo een, en dan hopelijk zitten de meeste deadlines erop…. Voorlopig.
Op donderdag, aangezien we geen school hadden op vrijdag, hebben we de first years mee genomen naar Lan Kwai, de uitgaansgelegenheid van Hong Kong. Het was erg verwarrend dat wij nu de verantwoordelijkheid hadden over hen, aangezien nog niet iedereen gewend is aan dat ‘tweedejaars’ concept. Desondanks was het heel erg leuk, en had het gevoel dat de meeste zich wel vermaakt hadden!
Verder heb ik deze week eindelijk de methode van bellen ontdekt. Vorig jaar heb ik het hele jaar contact met Nederland gehad via Skype en de e-mail. Aangezien het Merline’s verjaardag was, wilde ik haar toch persoonlijk een fijne verjaardag wensen. Het maffe was het leek alsof ze naast me in de kamer zat. De verbinding was waanzinnig, dus denk ik dat nog wel vaker wil doen.
Kijk heel erg uit naar Chinaweek aangezien er dan mijn tweede wereld weer kan laten zien, en ondertussen geniet ik van iedere second hier; zelfs van de alarmclock om half 8 in de ochtend van mijn kamergenootje uit Ethiopie omdat ze naar de kerk gaat. Want dat is denk ik waar UWC is all about, cultural understanding.
Heel veel liefs uit de metropool,
Anne-Margreet
04 Oktober 2009 - 04:23
Marijke En Hubert:
He AM,
We waren op vakantie ( Griekenland ) en hebben dus even niet kunnen reageren, maar vanaf nu weer elke week lezen we alle drukke en leuke dingen die je daar meemaakt en dat is echt veel...
Geniet van je lang weekend
Heel veel liefs uit een herfstachtig Empel. -
04 Oktober 2009 - 06:39
Ieteke:
Hoi Annemargreet,
Wel goed af en toe een chinese feestdag, om bij te komen!
Hoe doe je dat bellen met thuis dat beter werkt dan skype??
Groeten, Ieteke (moeder Marlies) -
04 Oktober 2009 - 08:19
Papa En Mama:
Wat wij niet wisten, maar nu wel dankzij de blog van Marlies is dat er zelfs op LPC af en toe slangen opduiken...Wat naief van ons om te denken dat ze die alleen op UWC in India hadden...
Veel liefs en succes komende week met toetsen. -
04 Oktober 2009 - 09:51
Anita:
Hee Anne-Margreet.
Door jullie daar in HK leren zelfs wij hier in Nederland een heel klein beetje van cultural understanding, al is het dan maar op papier cq scherm.
Groetjes en tot volgende week
Anita(moeder Bas) -
04 Oktober 2009 - 11:39
Hanneke:
Jammer dat wij het zestigjarig bestaan van China niet mochten meevieren! Steeeeerkte met al je deadlines.
Groetjes uit (het spijt me voor Marijke en Hubert, Hettie en Frank) een zeer zonnig Den Haag! Veel liefs, ook van opa!! Hanneke -
04 Oktober 2009 - 11:57
Frank:
Hoi Anne-Margreet,
mooi te lezen dat je zo genoten hebt van je lange weekend. Veel succes de komende week met de deadlines!
Groetjes uit een zonnig Zeist,
Frank -
04 Oktober 2009 - 13:57
Oma:
Hallo lieve schat,je hebt weer een geweldige week achter de rug.Niets vernomen van je enkelen neem ik dus aan dat het goed gaat.Donderdag zag ik Meline op de Parade die vertelde heel trots dat je haar gesproken had.We wensen je weer veel succes in de komende week.Veel liefs en groetjes van Opa en Oma -
04 Oktober 2009 - 14:26
Mama:
Die weerberichten volg ik niet helemaal: in Den Bosch schijnt ook al de hele dag de zon... Zo ver liggen die andere plaatsen in Brabnt toch niet uit elkaar? -
04 Oktober 2009 - 21:31
Hettie & Frank:
Aan het eind van de zondag schrijven we hem inderdaad ook bij onder de mooie zondagen.
Vincent van Gogh rit is bij mooi en zonnig weer gereden: de terrasjes zaten vol. Voor vrienden: zie foto's in facebook.