DRUK! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu DRUK! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu

DRUK!

Door: Anne-Margreet

Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet

11 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Lieve allemaal,

Deze week was weer een zeer drukke week qua schoolwerk. Ik moest mijn TOK essay schrijven, had mijn TOK presentation en had SAT op zaterdag. Daarnaast had ik ook nog testen en een waanzinnige lading huiswerk. Gelukkig hoef ik hier nu allemaal niet meer aan te denken, aangezien het allemaal af is! De workload is heel erg anders vergeleken met mijn eerste jaar, aangezien veel dingen die we nu doen officieel zijn. In mijn eerste jaar was het meer huiswerk, dit keer zijn het officiele opdrachten.

Naast het schoolwerk zijn er natuurlijk andere leuke dingen aan de gang! We hadden gisteravond een vuur op het strand. Het mooie was hieraan dat er gitaar werd gespeeld en de echte UWC liedjes gezongen werden. Het was een moment er was echte bonding, en dan realiseer je je hoe bijzonder deze plaats is. Doordat we nieuwe leerlingen dit jaar hebben, zorgt ervoor dat sommige topics weer naar boven komen drijven. Ik ben op het moment goede vriendinnetjes met Nada uit Egypte. Ze is moslim, maar ze draagt geen hoofddoek. Met haar heb ik zeer interessante gesprekken, aangezien haar cultuur ver weg van de mijne staat. Ze heeft me haar redenen voor het niet dragen van een hoofddoek uitgelegd, en daarnaast vind ik het zo bijzonder dat we over zo veel dingen hetzelfde denken, terwijl we van zulke verschillende culturen komen. Het zijn momenten die zo moeilijk op papier uit te leggen zijn, maar die ik zo graag met jullie wil delen.

Deze week hadden we weer blockmeeting op donderdag. Dit is het moment dat we samen komen met het huis en dat we praten over bepaalde issues. Op het moment hebben we het probleem dat er een examen plaats vind op maandag 24 mei, terwijl dat eigenlijk de dag was dat we zouden vertrekken. Dit zorgt ervoor dat het hele programma dat normaal gedraaid wordt aan het einde van het jaar, nu veranderd moet worden. Normaal zouden we op vrijdag een dinner hebben met iedereen, en dan op maandag vertrekken. Nu is het plan om dit dinner naar voren te halen, naar de laatste schooldag. En zo zijn er nog veel meer dingen die ze willen veranderen, die wel voor wat conflicten zorgen. Het zijn heftige discussies die ontstaan zijn, en hierover zullen nog heel wat updates volgen.

Daarnaast is het ook bekend wanneer we onze European Cultural Evening gaan hebben! 12 december, net voor het einde van de eerste term. Morgen hebben we onze eerste meeting, en vanaf dan gaan we dus 2 maanden werken voor deze show, kijk er naar uit om de Nederlandse cultuur met de rest van de school te delen!

Ook ben ik druk geweest deze week met Peer Support. We hebben morgen onze eerste sessie met de eerste jaars die we leiden, en het gaat over slaap. Het is iets dat hier in LPC erg belangrijk is, en iets dat soms nogal vergeten wordt. Mensen zijn over het algemeen best moe, en slapen niet genoeg. Met deze slaap sessie hopen we daarin een beetje te helpen. Ook had ik afgelopen vrijdag een sharing session, en waarschijnlijk krijg ik deze week mijn erkenning voor mijn 30 uur durende cursus.

Moet er weer vandoor,
Liefs!!

• 11 Oktober 2009 - 13:05

"de" Familie:

toevallig bij elkaar op zondagmiddag... oma wilde een frisse neus halen en wij zitten natuurlijk gewoon achter de pc...
    je blog voorgelezen, en de conclusie was: wat gebeurt er toch veel in een week en hoe intensief is lpc.
    gelukkig ook momenten van ontspanning zoals het strandfeest!
    graag zouden wij ECE willen bijwonen, maar ik denk niet dat dat gaat lukken, maar voor wie wel kan... het zijn spectaculaire avonden! veel liefs!

• 11 Oktober 2009 - 13:09

Mirjam (moeder Nienk:

Ha Anne-Margreet, goed van je om tijdens alle drukte ons van alles wat er zich afspeelt daar en wat jou beroert, te informeren! De kernwoorden blijven toch steeds weer: druk, slaap, uniek, intens en werken geblazen. Zet em op komende week! Groetjes, Mirjam

• 11 Oktober 2009 - 13:36

Nog Meer Familie:

Ha Anne-Margreet,
    Een kwartiertje voordat je verhaal binnenkwam hadden Frank en ik elkaar aan de telefoon. Hij keek op z'n computer en ik op de mijne, en onze conclusie was: nog geen bericht van onze trouwe Anne-Margreet. Die moet het wel heel druk hebben. En jawel hoor... daar kwam al snel een bericht met als kop 'DRUK', in hoofdletters nog wel! Goed geraden door ons. Hoewel... het is eigenlijk eerder 'weten', omdat je ons zo mooi op de hoogte houdt en we wel in de gaten hebben dat er hoge eisen aan jullie worden gesteld. Overigens een leuk, creatief idee, zo'n sessie over slaap.Zou voor meer mensen geen gek idee zijn.
    Hou vol, succes, sterkte, enne... geniet tussendoor ook nog meer dan een beetje. Veel liefs van opa, Frank en Hanneke.

• 11 Oktober 2009 - 14:55

Oma:

Hallo lieve bezige Bij.Vanochtend wilde ik als eerste je bericht lezen maar Oma had pech.Vanmiddag naar je ouders op de fiets kranten ruilen.En daar kwam je verslag van de drukke week.Veel succes voor de komende week. Groetjes en heel veel liefs van Opa en Oma

• 11 Oktober 2009 - 17:31

Hettie & Frank:

geen blog.... bij het prikken van het gaatje, schiet me ei_1 uit de hand... valt exact en precies op ei_2... gevolg: Hettie en ik delen ei_3 en, tja... toen Luuk uit bed kwam.... was er geen ei en nog geen blog... oftewel: van slag door het ontbreken van de blog in de ochtend...