Theft, Cafe, GIF, en ga zo maar door.. - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu Theft, Cafe, GIF, en ga zo maar door.. - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu

Theft, Cafe, GIF, en ga zo maar door..

Door: Anne-Margreet

Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet

18 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Lieve allemaal,

Hoe zoning en waanzinnig een United World College kan zijn, soms gebeuren er ook nare dingen. Als je om je heen kijk is het waanzinnig om je te realizeren dat al deze mensen van over de hele wereld hier naar toe zijn gekomen. Sommige wonen 5 minuten hier vandaan, anderen hebben duizenden kilometers afgelegd. Maar dan, als je hier aankomt is het als een familie. Mi casa, tu casa. Je deelt hier alles met iedereen, en vertrouwen is iets dat hier hoog in het vaandel staat. Helaas is dat vertrouwen geschonden doordat er een laptop is gestolen deze week. Deze laptop was van een vriendinnetje van mij, Nada uit Egypte. Diefstal is iets dat hier helaas redelijk vaak voorkomt. Toch is het een vertrouwen dat gebroken wordt. Vaak stoppen we hier een pin in de deur, zodat hij niet in het slot valt zodat iedereen hier binnenkomt lopen. Hier wordt alles met elkaar gedeeld, zonder dat soms te vragen. Helaas zorgen deze dingen ervoor dat mensen net iets meer achterdochtig zijn, de pinnen uit de deur worden gehaald, en we met het idee moeten leven dat er dieven in ons midden zijn. Doordat de laptop dus gestolen was, hebben we de politie gebeld, nadat we rond de school gerend hadden aangezien we een docent nodig hadden. Toen de politie arriveerde bij de gate, mochten Nada en ik in de politie auto zitten op weg naar ons huis waar de laptop gestolen was, zeker een ervaring! Met de politie zijn we rond de school gegaan, echter had ik niet echt het idee dat ze het zo serieus namen, aangezien iedereen pins in de deur had zitten of een sleutel, en de veiligheid daarom niet echt gegarandeerd wordt. We hebben posters gemaakt, er zijn emails gestuurd, maar nog nooit in de hele LPC history is er een laptop terug komen nadat hij gestolen was. En deze tot nu toe ook nog niet…

Verder zijn we deze week de voorbereidingen voor ECE: European Cultural Evening begonnen. Samen met Rafa (Spanje, 1ste jaars) ben ik geselecteerd om de show te leiden. We hebben alle taken al verdeeld, en vanavond hebben we de discussie voor het thema. De tijd zal wel snel gaan, aangezien China Week er ook tussen zit.

China Week is een week waarin de eerste jaars naar China gaan, en de tweede jaars een week vrij krijgen om werk af te maken. Maar, aangezien ik dat werk nu al af heb, hoef ik de week niet op campus te zijn. Het plan was eerst om te gaan reizen, maar nu komen mensen me opzoeken waar ik niet op kan wachten!!!!

Deze week hadden we een GIF over de Roma. Het was gepresenteerd door Alice (UK) en Michal (Slowakije), en was redelijk interessant. Wat doe je met mensen die geen nationaliteit hebben, en je ze ook niet terug kunt studeren naar hun land, aangezien ze die niet hebben)? Een zeer interessante discussie, vooral omdat het gerelateerd was aan Europa.
Verder staat de universiteitstress natuurlijk op een hoog pitje. Ik heb besloten me dus aan te gaan melden in de US. Het interessante is dat mijn cijfers zich nogal aan het verbeteren zijn, aangezien ik wat vakken veranderd heb. Ik heb geen Nederlands meer, vorig jaar afgesloten, en daarom heb ik nog maar 5 vakken! Het zorgt ervoor dat ik daar meer tijd aan kan besteden, en daardoor dus hogere cijfers haal. Nadeel is dat ik daardoor dus mijn universiteit lijst moet aanpassen, wat dus veel tijd weer kost!

Gisteren hadden we CAFE: Hairy and Scary! Het was een mogelijkheid om je haar helemaal los te laten gaan, en je helemaal gek aan te kleden. Er waren zeer goede optredens, en er werden wax strips verkocht voor Habitat for Humanity. Er werd on stage 2 jongens gewaxed, met wax strips die verkocht waren voor meer dan 20 euro! In het totaal hebben we met die waxstrips ongeveer 130 euro opgehaald. Toch waanzinnig op 1 avond!

Ook hadden we vorige week zondag een Playback sessie. Dit houdt in dat je je gevoelens deelt en die dan door de Playbackers in toneel worden omgezet. Het hielp met emoties en het zorgde voor een goede bonding.

Hong Kong is in beweging van hete zomer naar milde winter. Af en toe is het wat koud, maar meestal schijnt de zon vollop en kunnen we gewoon nog een korte broek aan met een tanktop.

Blijf genieten en tot volgende week vanuit een andere locatie in Hong Kong!

Liefs,
Anne-Margreet

• 18 Oktober 2009 - 06:15

Sarah:

Hoi Margreet,
    Ja dat is ingrijpend zo een diefstal. Gebeurde helaas ook vorig jaar op het Uwc Adriatic. Het vertrouwen wordt ernstig geschaad.
    Wat fijn dat de cijfers goed gaan en je ook nog een week vrij hebt en je al weet waar je op richt, de USA. Wens je veel goeds toe,

Sarah

• 18 Oktober 2009 - 06:31

Papa En Mama:

Vertrouwen is een van de kernwaarden in het leven; wordt dat geschonden dan komt dat hard aan. Vooral als het om je naasten gaat, zoals voor jou je medestudenten op LPC (zoals je schrijft, mi casa is tu casa). We hopen dat jullie acties er toch voor zorgen dat de dader zich op zijn minst erg rot ondervoelt, en het allermooiste zou zijn als hij/zij zich zou melden. Feitelijk de enige actie die het vertrouwen zou kunnen herstellen...

Nog maar 5 nachtjes en je eerste bezoek arriveert!!!

• 18 Oktober 2009 - 07:48

Hettie & Frank:

Vertrouwen, betrouwbaar zijn: kernwaarden. Vertrouwen moet groeien. Wanneer het zo geschonden is, kost dat tijd, veel tijd. Voor Nada de meeste ellende, want zonder laptop...
    Studie, activiteiten, plannen maken: de wervelstorm gaat door en door....
    In Nuenen hebben we een zonnige zaterdag gebruikt om eens fiks met de snoeischaar door de tuin te gaan.
    Tot volgende week.
    Hetie & Frank

• 18 Oktober 2009 - 08:38

Oma:

Wat een nare toestand voor Nada het is afschuwelijk dat je niet iedereen kunt vertrouwen.En toch draait de wereld weer door.Nog 7 nachten slapen en dan staan vriendin en broer in Hongkong.We wensen je weer veel succes met alles.Groetjes en XXXXX van Opa en Oma

• 18 Oktober 2009 - 10:25

Jan-Jaap:

Aaah wat rot zeg van die Laptop. Hopelijk word de dader gepakt!

Ik heb er echt kei veel zin in je volgende week te zien!!! Eerst nog even tentamens en dan olé :D

Tot snel! (K)

• 18 Oktober 2009 - 13:23

Frank:

Erg vervelend van de laptop van Nada. Ik hoop dat het de eerste laptop is die wordt teruggevonden. Veel plezier komende week met het bezoek uit Nederland. Het wordt vast heel gezellig!

Frank

• 18 Oktober 2009 - 14:33

Mirjam (moeder Nienk:

Ha Anne-Margreet!
    Tja, ook bij jullie komt diefstal dus voor - net als hier in het gewone leven. Maar ik kan me voorstellen dat het in jullie hechte groep harder aan kan komen. Hoop dat de laptop boven stafel komt. Veel plezier met het bezoek uit Nederland! Groetjes, Mirjam