Simone en JJ in HK!
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
25 Oktober 2009 | Hong Kong, Hong Kong
Deze week weer een zeer hectische maar zeer leuke week geweest. Vooral qua schoolwerk liep de druk hoog op. IA’s, veel toetsen en daarnaast weinig slaap. Op maandag werden degene die zich opgeofferd hadden om geharst te worden voor het goede doel, geharst, wat wel heel erg grappig was om te zien. Daarnaast hebben we het voor elkaar dat we met Hockey niet meer indoor hoeven te hockeyen, maar dat we naar een echt veld gaan. En dat allemaal net voor China Week, een week waar de eerste jaars naar China gaan en de tweedejaars in Hong Kong blijven om te werken, of reizen als ze dat allemaal al af hebben. Ik wilde eerst gaan reizen, aangezien dat natuurlijk wel een uitstekende kans is, maar uiteindelijk besloten om in Hong Kong te blijven aangezien Simone en Jan-Jaap mij zouden komen op zoeken in Hong Kong!
Op donderdag kwam Simone aan rond een uurtje of half drie. Nadat ik in de ochtend vroeg was opgestaan om nog eventjes over te lezen voor mijn Biologie en Economie toets, kon het enthousiasme niet meer op. Op het vliegveld aangekomen herkende ik al de Nederlanders. Als je al een aantal maanden tussen de Aziaten zit, maakt het je erg blij als je een stel lange, blonde Nederlandse vrouwen met knalrode lippen en het blauwe KLM pakje voorbij ziet komen. Tussen de drukke golf van toeristen, business mannen en Chinezen, zag ik Simone! Echt harstikke leuk, en blij haar te zien. Nadat ik haar vertelt had dat een lange broek en trui toch echt te warm was hier (28 graden), kleedde zich om en gingen we naar campus. Het was fantastisch om mijn wereld aan haar te laten zien. We deden een campus tour en stelde haar voor aan al mijn vrienden. We aten samen in de kantine, en gingen naar GIF (Global Issue Forum). Hier spraken we ofdat het reunification ooit mogelijk is, vooral focused op Noord en Zuid Korea. Iets waar ik me in interesseer, aangezien ik daar geweest ben. Hierna was er ook een blockmeeting, waar ze dus meteen het hele huis kon leren kennen. Op vrijdag had ik maar 2 uur lessen, aangezien ik geen TOK en Nederlanders meer heb, en mijn Engelse docent ziek is. We zijn samen naar Sunshine, Festival Walk en New Town Plaza geweest, de drie winkelcentra die dicht in de buurt zijn. Samen gewinkeld met Darya (Israel) en gaan eten bij Triple O’s. Terwijl we daar net plaats hadden genomen kwamen Bas en Marlies (mijn eerste jaars) aanlopen. Onverwachts hadden we een Dutch Dinner, gezellig dus! ’s Avonds heb ik Simone meegenomen naar de stairs.
De volgende ochtend zijn we weer vroeg opgestaan en zijn we naar Cheung Chau geweest, een van de eilanden van Hong Kong. Het was heerlijk om de drukke stad uit te kunnen en met de boot de skyline achter ons latend naar een schattig dorpje. Ondanks dat het warm was, en redelijk druk, was het redelijk idylisch. Ik kwam er achter dat ik hier al eerder geweest met mijn block vorig jaar. We hebben wel zeker 1,5 uur op een terrasje gegeten lekker bijpratend over de laatste maanden. Daarna zijn we naar het strand gegaan, en zijn we langs de branding gelopen. Rond een uur of 5 de boot weer terug gepakt, en met de zon ondergaande het drukke Hong Kong weer ingegaan. Terug naar school gegaan, koffer gepakt, en naar ons hotel gegaan in Mong Kok. We zijn die avond uitgeweest in Lan Kwai, en laten zien dat uitgaan in Hong Kong toch wel anders is dan in Den Bosch. De dag erna lekker uitgeslapen en Jan-Jaap opgehaald op het vliegveld met een Nederlandse vlag en I love Hong Kong T-shirts. Het was echt fantastisch om hem weer te zien! Hem mee naar school genomen, en alles laten zien! Nu zitten we met zijn drieen op onze hotel kamer genietend van alles. Morgen gaan we Hong Kong ontdekken, en zien we wel wat op ons pad komt!
Veel liefs van ons alle drie,
Simone, Jan-Jaap en Anne-Margreet
25 Oktober 2009 - 15:10
Marijke En Hubert:
Nu mag je ontspannen deze week, dus geniet daarvan...met z'n drieën -
25 Oktober 2009 - 15:45
Oma:
Toch nog een bericht van je,ik dacht die heeft het vandaag veel te druk.Wij wensen jullie heel veel plezier zo met drieen.Groetjes van Opa en Oma. Tot volgende week. -
25 Oktober 2009 - 16:29
Joyce Saman:
Hallo Anne-Margreet,
Wat een heerlijk blog om te lezen. Geniet van je week! Hartelijke groet
Joyce Saman en fam. -
25 Oktober 2009 - 17:34
Mama En Papa:
Het is echt een vreemd idee dat zowel jij als JJ (en Simone) in HK zijn! We wensen jullie gewoon een fantastische week en hopen dat alle Dutchies op LPC weer blij zijn met de bekende, maar o zo lekkere, Hollandse lekkernijen, maar ook met 'gewoon' een Donald Duck en scheenbeschermers... Geniet van de tijdelijke vrijheid en van elkaar! -
25 Oktober 2009 - 17:35
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet, wat bezoek van thuis doet ondanks de geweldige ervaringen die je daar op doet vast heel goed. Maak er een gezellige tijd van! Groetjes, Mirjam -
25 Oktober 2009 - 19:16
Nienke:
Ah, super leuk! Veel plezier allemaal = ) -
25 Oktober 2009 - 19:52
Pauline En Hans:
Ha lieve Anne-Margreet, geniet van je bijzondere bezoek, en vergeet niet een foto van jullie drie-en te maken!!
Doe je JJ speciale groeten?
Liefs van ons allemaal, kus -
25 Oktober 2009 - 20:39
Frank En Hanneke:
Ha alledrie,
Veel plezier en maaaaak er wat van!!
Groetjes + liefs! -
26 Oktober 2009 - 10:43
Marcha:
wat leuk!!!
have fun together (L) -
26 Oktober 2009 - 11:38
Sarah:
Klinkt super gezellig en nog heerlijk warm en zonnig.
Wens jullie een heerlijke week toe,
Sarah