Andijvie met poffertjes
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
26 Oktober 2008 | Hong Kong, Hong Kong
Dankjewel voor al jullie succes voor mijn aankomende testen, mijn eerste testen staan morgen voor de deur en ik heb eigenlijk niet zo'n goed idee wat ik er van moet verwachten. Ik leer natuurlijk er wel voor, maar de vragen zijn voor mijn gevoel toch wel weer anders dan dat ik gewend ben, dus we zullen wel zien!
Deze week was een Nederlandse week, omdat de moeder en de tante, en voor 2 dagen de vader, van SARAH (mijn 2de jaars) hier waren! Ze hadden beide een pakketje voor me meegenomen van papa en mama, dus ook ik ben verwend met pepernoten (!), chocola, hagelslag etc.
Maar de allergrootste verwennerij kwam dan wel op woensdagavond, andijvie met spekjes en een rookworst als avond eten, geimporteerd uit Nederland, de rookworsten, spek en andijvie (de aardappelen waren van hier) en als nagerecht poffertjes met nederlandse poedersuiker. En nu vergeet ik erbij te vermelden dat we zelfs appelmoes hadden, uit de HK keuken, maar lekker! Het 'Dutch Dinner' was met de tutorgroep van Sarah (9 mensen in totaal) en de tutor Ronny (oorspronkelijk uit Belgie!) de ouders en tante van Sarah, en dan Emilio (half Nederlands) en ik! En de nederlandssprekende waren niet de enigen die het ontzettend lekker vonden, iedereen uit Sarah's tutorgroep vond het heerlijk, nou dat is dan weer een hele mooie indruk van Nederland!
Deze week en volgende week zijn we druk bezig met de voorbereidingen van Chinaweek, aangezien we hier en daar wat optredens moeten verzorgen. We gaan in ieder geval de salsa doen, die ik vrijdag avond geoefenend heb onderleiding van, natuurlijk, iemand uit Latijns Amerika.
Gisteren heb ik mij aangesloten bij de TeenAiders, voor een carnival in Lan Kwai Fong, het clubdistrict van HK. Dit carnival staat 3 dagen in het teken van Aids Concern, dat natuurlijk projecten support om het getal van mensen dat Aids heeft omlaag te krijgen. We gingen erop uit met een tas met wat souvinirs en een box waar ze geld in konden doen, ik heb geen idee hoeveel we opgehaald hebben, in ieder geval heel erg veel geld. Ook hebben we gratis condooms uit gedeeld, alles voor safe sex! en meegelopen in een parade, wat echt heel erg gaaf was. Afrikaanse trommelaars, meiden met van die prachtige veren, echt heel erg gaaf! Terug gekomen op de campus natuurlijk heel erg moe, maar die avond stond er Asia-Pacific Cultural Evening gepland. Hier voor wordt soms maanden, in dit geval maar 1 maand aangezien ze niet meer tijd hadden, geoefend. Je wordt meegenomen op een reis door alle landen. Het thema van deze Cultural Evening was 'Pirates of the Pacific' en had ook een dresscode. Ieder blok moest verschillend verkleed, blok 1 als Lord of the Rings, blok 2 als Piraten, blok 3 als Finding Nemo en blok 4 had het toch wel het moeilijkst met Pokemon. Maar ook hier waren weer vele creatieve creaties waar ik me nog steeds over verbaas. Mensen doen hier echt hun best om er naar het thema uit te zien, wat vaak niet gebeurd met themafeesten thuis. De avond was geweldig, optredens zoals zang, dans of gewoon muziek. Na afloop van de Cultural Evening was er een kantinefeest, wat een soort schoolfeest is. Altijd super vind ik, al die culturen die zich mixen op de dansvloer, de europeanen, de latijns americanen of chinezen.
Volgende week vertrek ik naar China, Guizhou! Ik zal een dag eerder een berichtje plaatsen, aangezien ik zondag vertrek.
Heel erg veel liefs uit het nog steeds zonnige en warme (28 graden) HK!
Anne-Margreet
26 Oktober 2008 - 02:12
Jan-Jaap:
Hey Zussie,
ik kom net uit de stad :) KLinkt allemaal super!! Ik heb het helaas heel druk gehad met van alles en nog wat maar ik hoop dat ik je muziekjes zo snel mogelijk kan sturen.
Dikke Kus
J-J -
26 Oktober 2008 - 02:30
Hanneke:
Ha die Anne-Margreet!
Denk ik de eerste te zijn, is J-J mij net voor. Het klinkt allemaal wel heel gaaf wat je meemaakt.
Ik kon niet slapen, en dacht: even kijken of Anne-Margreet al wat heeft geschreven. Kijk, dat zijn nou de leuke dingen van een nichtje in Hong Kong. Ik zal heeeeeeeel hard voor je duimen met al die testen! Sterkte, succes, plezier!
Liefs,
Hanneke
26 Oktober 2008 - 07:24
Papa En Mama:
Ja, je hebt vroege vogels en hele vroege vogels...
Geweldig toch dat NLse waren zomaar bijna 10.000 km vervoerd worden en daar dan bereid worden! Je zou kunnen zeggen "niet zo milieuneutraal", maar als er dan toch al gevlogen wordt, dan is het wel leuk en lekker als er nog wat ruimte in een koffer is...
Heel veel succes morgen en we duimen voor een mooi resultaat! -
26 Oktober 2008 - 07:33
Papa En Mama:
Ja, je hebt vroege vogels en hele vroege vogels...
Heel veel succes morgen en we duimen voor een mooi resultaat! -
26 Oktober 2008 - 07:42
Sarah :
Hi Anne-Margreet.
Net gisteravond terug uit Duino, waar we een hele leuke indruk kregen van het United World College aldaar. Ook wij hebben gekookt voor Christof's tutor groep, erwtensoep met worst, verschillende salades en pannekoeken en poffertjes met slagroom voor toe. Wat een beleving om al die hartelijke jonge mensen uit al die landen te ontmoeten, de Italian evening mee te maken, de sfeer in de huizen te proeven en ook geweldig om Christof te zien en hij heeft het druk en geweldig.
Hartelijke groet,
Sarah -
26 Oktober 2008 - 08:43
Hettie & Frank:
Hallo Anne-Margreet,
De zomertijd is weer voorbij in Nederland, dus het is denkbaar dat de vroege vogels van hierboven gewoon laatbloeiers zijn, of de klok nog niet teruggezet hebben.
Andijvie met spekkies in HK: het moet een feestmaal geweest zijn!
Heel veel succes met je testen.
Groet, Hettie & Frank -
26 Oktober 2008 - 09:27
Iris:
Heel veel succes met je testen! Klinkt goed die andijvie in HK ;) en dan niet te vergeten de aardappellen die je zo lekker vindt :P Haha..! Ik ben nog steeds zeer jaloers op die 28 graden! Niet normaal.. hier gewoon 12 graden en regen! Ik fiets soms al naar school met een winterjas :O!
Nog heel veel succes deze week en natuurlijk ook weer heel veel plezier!
Xx Liefs -
26 Oktober 2008 - 11:01
Akkie Langerak:
Ha die Anne-Margreet,
zojuist Isabelle gesproken over skype, ze mocht een maandlang gratis naar vaste telefoonbnummers bellen via skype, dus daar heeft ze veelvuldig gebruik van gemaakt.
Ook Isabelle genoot al zo van de pepernoten. Dat je zover weg het nederlandse eten en snoepgoed zo gaat waarderen, is toch wel mooi.
Vooral die andijvie in de koffer meegenomen vond ik wel een goede vondst, gniffel!
Heel veel sucses met je testen en veel plezier in China !!
26 Oktober 2008 - 20:57
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet! Leuke combinatie: andijviestampot en HongKong!
Marije en ik zijn net terug uit Duino, waar we alle inmiddels door Nienke beschreven maar nog niet begrepen plekjes hebben gezien en het verblijf van Nienke op UWC daar veel beter begrijpen en kunnen volgen.
Gekookt hebben wij niet, maar we hadden een behoorlijke hoeveelheid aan stroopwafels, gevulde koeken, kauwgom etc. mee en van Nienke heb ik begrepen dat eigenlijk alles er al doorheen is - op de drop na, dat vinden buitenlanders kennelijk niet te eten.
Veel plezier in China!
Groetjes, Mirjam
27 Oktober 2008 - 11:47
Maarten:
Hoi, mijn collega's gaan over drie uur richting HongKong en hebben een hele lading spullen bij zich. Daarmee zou je de krediet crisis door moeten kunnen komen. Ik ga ervanuit dat je het mobiele nr van mijn inkoper reeds hebt. Zo niet, mail me dan maar... maarten.koster@philips.com -
28 Oktober 2008 - 18:06
Joyce Saman:
Hallo,
Vanuit het regenachtige Stadskanaal (ik ben jaloers 28 graden HK) weer even een reactie.
Meid wat moet je energie hebben.
Dus ook jij bent al verwend met pepernoten?
Ja, dat moet wel apart zijn andijvie met spekjes en worst in HK.
Nou, veel succes met alle voorbereidingen voor je China trip en we kijken uit naar je volgende verslag.
Hartelijke groeten Anton en Joyce Saman -
29 Oktober 2008 - 12:52
Edith:
Hi Anne-Margreet,
Je kent mij niet, maar ik heb een pakketje met lekkere dingen voor je meegenomen naar Hong Kong. Ik lees hierboven dat je al verwend bent met pepernoten, maar deze zijn vast al lang opgegeten! Wij zitten in hotel Golden Mile op Nathan Road. Via, via, via :) is afgesproken dat je daar langs komt om het pakketje op te halen?! Ik zal het voor je neerzetten bij de receptie van het hotel. Sms evt nog maar even naar 06-10203343, maar weet dat het er zo staat.
groetjes, Edith (Philips) -
29 Oktober 2008 - 18:34
Maarten:
Namens de Philips pakket dienst nog maar een berichtje. Het Hotel is hetzelfde als vorige keer, alleen andere koeriers. Ja je leest het goed... koeriers. Het ging echt niet in een (1) koffer. Ik hoorde via via dat je je moeder de wind van voren hebt gegeven omdat de eerste rendez-vous niet gelukt was. Jeempie, je moet er wel wat voor doen hoor. Volgende keer maak ik er een speurtocht naar de Big-Boedha van... haha