Trots
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
01 November 2008 | Hong Kong, Hong Kong
Allereerst wil ik graag Edith en Jean bedanken voor mijn verrassingspakket, wat hier met heel veel vreugde ontvangen is. Dankjewel!
Morgen vertrek ik naar China, Guizhou, Majiang. En ik heb er onwijs veel zin in! De campus loopt nu leeg, aangezien de meeste eerste jaars vandaag vertrekken. En het gekke aan dat is, dat je ineens beseft wat voor een impact je schoolgenootjes op je hebben. Omdat we hier 24/7 samen leven, is het gek om ineens die persoon niet meer om je heen te hebben. Volgende week, na mijn terugkomst, zal een uitgebreid verslag volgen van deze trip!
Deze week had ik 2 testen, wat toch wel wennen was. Mijn cijfers waren zo zo, maar het waren mn eerste testen. Hier gaan de meeste mensen van heel erg laag, naar hoog, omdat ze gewoon moeten wennen. Ook is hier een verschil in studeren, vergeleken met Nederland. Het is niet gek om iedere dag 2 uur aan je huiswerk te besteden, verre van dat zelfs. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar er zijn hier mensen die pas om 4 uur naar bed gaan omdat ze tot die tijd studeren. Ik zelf probeer iedere avond om 11 uur te gaan slapen, dus mij daar nog niet in gezien. Ze studeren tot 4 uur vaak, omdat ze ook veel socializen en het is hier toch wel keuzes maken.
Woensdag hadden we blockactivity. Er zijn hier op school 4 blocken en daar is natuurlijk wel een kleine competitie tussen. Bijvoorbeeld the amazing voyage. Iedereen moet registreren hoeveel ze fietsen, zwemmen en rennen en zo gaan we de hele wereld rond. Er wordt bijgehouden hoe groot het aandeel is van ieder block, wat altijd zorgt voor een groot gejuich tijdens de announcements wanneer de tussenstand bekend wordt gemaakt. Ik denk dat jullie het wel weten, maar MIJN block staat natuurlijk op nummer 1.
Met de blockactivity zijn we naar Cheung Chau Island gegaan (ik speel dit waarschijnlijk verkeerd). Het is een groot, toeristisch eiland met een heerlijk strand en leuke tentjes om te eten. Voor mij een totaal ander Hong Kong dan dat ik gezien had. Hong Kong is niet de hoge gebouwen en super druk, dat is het centrum. Waar ik leef waar ik woon, is het rustig, bergen, groen, hoge flats oke, maar geen drukte zoals ik me had voorgesteld. Dit eiland was nog meer anders dan waar ik leef. Echte arme plekjes in mijn ogen, met 6 families in een huis waar ik in woon, kleiner zelfs. Dat maakt een diepe indruk. Met mijn tutorgroep zijn we naar een restaurantje gegaan en hebben we hot pot gehouden. Dat betekent dat je heel veel eten besteld en dat je gewoon kunt pakken wat je maar wilt. De tafel in het midden kan ronddraaien en de tafel zelf is ook rond, erg gezellig en een aanrader! Het weer was prachtig, een graad of 30, dus lekker bijgekleurd. Het is in Nederland een stukkie kouder heb ik gehoord, maar ook ik ga de kou in ze hebben -4 tot 5 graden voorspelt voor Chinaweek. Hier in HK voelt het alsof ik al maanden zomer heb.
Gisteren pannenkoeken met de nederlandssprekende LPC'ers gehad (3 stuks in het totaal), wat erg gezellig was.
Het gekke is, dat de UWC soms ineens voelt. Wanneer je ver van huis zit, praat over je eigenlijk land, vrienden en familie maakt je dat trots. Iets wat ik nooit verawcht had.
Heel veel liefs uit HK,
Anne-Margreet
01 November 2008 - 01:54
Jan-Jaap:
Hey AM :),
ik ben ook trots op je! Ontzettend veel plezier toegewenst en ik ben erg benieuwd naar je verhalen!
(K)
je broer die je erg mist!!! -
01 November 2008 - 08:12
Helmy Koster Fontys:
Leuk om te horen dat iedereen blij was met de hollandse hapjes met hulp van Jean en Edith naar HK versleept.
Ik wens je een plezierig uitstapje toe naar het Chinese vasteland. Helmy Koster vrouw van de eerste HK koerier! -
01 November 2008 - 08:43
Merel Rijnierse:
Lieve Annie,
Heeeel veeel plezier in China en geniet van alle nieuwe ervaringen die je daar gaat opdoen. Ik kijk er al naar uit om je verhalen te horen!
Liefs -
01 November 2008 - 09:24
Oma:
lieve schat.we wensen je een hele goede reis en een behouden vaart. zorg ook goed voor je zelf met die kou daar.veel liefs
van ons .Opa en Oma. -
01 November 2008 - 09:25
Hettie @ Frank:
Indrukwekkende foto's van de regio waar AM naar toe gaat op de site van principal Stephen!
Aan de kleding is duidelijk te zien dat het niet altijd 30 graden is...
Enne: tot 4 uur leren is niet gezond! -
01 November 2008 - 13:15
Joyce Saman:
Hallo Anne-Margreet,
Alvast een goede reis en een hele fijne week in China!
Groeten Anton en Joyce Saman -
01 November 2008 - 15:06
Akkie Langerak:
Hoi Anne-Margreet,
wat ga weer een mooie reis tegemoet, ontzettend nieuwsgierig zijn we naar je ervaringen in China !!
Daar moet de winterkleding mee naartoe begrijp ik. Wat een verschillen.
Meid, sucses, en we horen wwer graag je verhaal,
groetjes Akkie -
02 November 2008 - 10:33
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet,
Leuk dat je de dingen weer uitvoerig beschrijft. En ook om te zien dat je jezelf blijft en goed in de hand houdt (zoals met genoeg slapen enzo).
Die hot pot is ook een leuk idee voor in Nederland straks; handig voor de moeilijke kiezers.
Veel plezier komende week. Ben benieuwd hoe de kou je zal bevallen.
Groetjes, Mirjam -
03 November 2008 - 11:07
Daniek:
Hi Anne-Margreet!
Wat leuk dat je naar China gaat! Kun je nu ook al een beetje Chinees praten? Ik zal mijn kamergenoot uit Hong Kong eens vragen over Cheung Chau Island;). Veel plezier in China en groetjes uit Noorwegen!
Daniek