Home sweet Hong Kong!
Door: Anne-Margreet
Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet
22 Maart 2009 | Hong Kong, Hong Kong
De wind slaat tegen m’n gezicht, het voelt voor een seconde alsof ik aan de zee loop in Schoorl, een dorp dicht bij Alkmaar. M’n haar vliegt alle kanten op, een heerlijk gevoel. Maar dan realiseer ik me, nadat ik nog een hap adem neem, dat ik in het toch wat benauwde Hong Kong ben. Het is fantastisch om te zien dat de natuur en de stad zo verschillend van elkaar zijn, en hoe je makkelijk er even uit kunt gaan. Vanochtend ben ik meegeweest op een hike, het was eerder wallclimbing dan hiking, maar het was leuk! We vertrokken om half 9, en kwamen terug om 1 uur. Gezellig met een groep van ongeveer 20 studenten de Ma On Shan peak (de berg zo’n 10 minuten van onze school vandaan te voet) verkennen. Het was heerlijk, maar erg vermoeiend. Het was ook erg nattig, dus heb hier en daar wat schramen opgelopen. Steil was het ook, maar al met al was het heerlijk om er even uit te gaan.
Deze week was een drukke, maar gezellige week. Iedereen had veel te vertellen over hun project week, en zo waren er wat opmerkelijke verhalen. Ik zal er een met jullie delen. Een jongen uit Irak, Amr, ging ook naar Vietnam voor projectweek. Ze vlogen (net zoals wij) met United Airlines. En zoals je misschien wel weet, was er een vliegtuig van United Airlines dat in een van de Twin Towers vloog. Voordat we dus ook het vliegtuig betraden, was er check van onze handbagage. Niets gebeurde er in onze groep, maar in de andere groep, waar een jongen was uit Irak, Afganistan en Jordan waren er dus wat meer problemen. Paspoorten apart gelegd, extra strenge controle van de koffer, en toen ze dus het vliegtuig inwilden, werd hun handbagage veel uitgebreider gecontroleerd dan alle anderen. Amr moest zelfs zijn telefoon aanzetten, en uitleggen wie zijn contactpersonen waren. Dachten ze dat ze Bin Laden daar aan konden treffen? Zo’n discriminatie, en dat vanwege een paspoort. Hij werd ook gefolieerd, en zijn broek werd zelfs open gemaakt. En dan vanwege een paspoort, ik kon het NIET geloven. Uiteindelijk is iedereen weer veilig teruggekomen.
De week was rustig qua activiteiten. Alles was weer zoals het was voor de mock exams, helaas was mijn service cancelled omdat er een griepuitbraak was.
De hele week draaide eigenlijk maar om een event, en dat was het grote fundraising event voor GCAT, mijn Global Concern. Het is een team dat 5 project heeft buiten Hong Kong, waar we geld voor inzamelen, anderen van op de hoogte brengen en die we bezoeken in China week of Projectweek. Zelf heb ik een van de projecten bezocht in November. Ik zelf was erg betrokken in de organisatie, dus had het erg druk. Nadat we de gym hadden omgetoverd tot een geweldige zaal, decoratie met vlaggen van over de hele wereld, een podium, en alles helemaal perfect (dat kostte datn ook wel heeel wat uren), zetten we een fantastische show neer. Ik deed zelf ook een optreden met Anil (Mexico), Oda (Noorwegen) en Robin (Duitsland). We deden Mamma Mia, en het was echt geweldig! Kreeg veel complimenten erna, en iedereen genoot er van. We hebben in het totaal zo’n 5000 euro opgehaald, een geweldig bedrag! Het bedrag werd voornamelijk opgehaald door een veiling en iemand die een nogal aardige check had achtergelaten!
Dit gaat echt een geweldige week worden, aangezien mijn ouders op vrijdagmiddag komen! We hebben op zaterdag NACE (= North American Cultural Evening) en Sarah’s (zij is mijn tweedejaars) broer komt op zondag! Helemaal top!
Heel veel liefs,
Anne-Margreet
22 Maart 2009 - 06:52
Jan-Jaap:
Het lijkt wel vakantie zeg :o.. school gaat hopelijk ook nog wel voor ? ;) 5000 euro is zeker niet niks, daarvoor had ik ook nog wel mee gekund met papa en mama! Heel veel plezier daar met zijn 3en en ondertussen zorg ik er hier voor dat het huis veilig bewaakt blijft :D
Blijf je dromen waarmaken maar bedenk wel, dat ondanks die strenge controle, je beter het risico niet kunt lopen dat er ooit zoiets als het WTC wordt herhaald. Als hier dan preventief flink gefouilleerd voor moet worden, ook al ken jij die persoon, de security kent jullie niet!
Heel veel plezier en ik hoor het wel :P
Kusje, je broer =) -
22 Maart 2009 - 07:12
Sarah:
Hi Anne-Margreet,
Wat heerlijk dat je ouders komen, ik hoop dat ze het leven op het UWC in alle facetten mogen leren kennen. Ik heb het zelf als zo'n verrijking ervaren. Als jij het over de jongens uit Irak, Afghanistan, en Jordanië hebt, zie ik Hassan uit Irak, die voor me gekookt heeft en Hammid uit Afghanistan voor me, zo'n zachtaardige jongen, die meer dan de helft van z'n leven elke nacht zich afvroeg of hij de volgende ochtend zou halen vanwege de geweldadige situatie in z'n land. Dat deze landen nu namen en geschiedenissen hebben ervaar ik zelf als ouder zo als een verrijking. Wens je een fantastische tijd toe.
Hartelijke groet,
Sarah -
22 Maart 2009 - 07:37
Margreet En Jan:
Ja, de nachtjes worden geteld, je kamer ligt al vol spullen die we straks op een of andere manier in de koffer moeten zien te krijgen, de weersvoorspellingen zijn helaas slecht, dus weer dilemma's voor kleding, want 20 kg lijkt veel, maar is het niet omdat het gewicht van de koffer ook nog meetelt... Kortom: voor sommigen is de week voor vertrek ook al vakantie, voor ons voelt het toch wel een beetje als stress... Maar... we hebben er toch echt wel heel veel zin in, en verheugen ons enorm om jou te zien, je omgeving en alle mensen die je inmiddels zo dierbaar zijn! En dat ook Benjamin er is, maakt het allemaal extra leuk. En grappig genoeg zal als we terugkomen bijna bekend zijn wie volgend jaar jouw 1st year uit NL wordt!!! -
22 Maart 2009 - 08:34
Iris:
Ten eerste heel veel plezier en ik wens jullie een super tijd in Hong Kong Margreet en Jan! En natuurlijk wens ik jou ook weer een super week toe! Over ongeveer 4 weken weet jij waarschijnlijk wie jouw eerste jaar(s) word(t)/(en)!
Ik ben heel benieuwd!
Heel veel plezier weer met een Cultural Evening! En spreek je sneL!
XXX -
22 Maart 2009 - 09:23
Hettie & Frank:
Een hele week rust!!!
Voor wie het niet weet: Margreet is mijn "roommaid" op het werk...
Heel veel plezier met z'n drietjes!
Frank -
22 Maart 2009 - 10:20
Mirjam (moeder Nienk:
Ha Anne-Margreet,
Elke week op UWC is een bijzondere en uniek. Dat is elke week opnieuw te lezen in de weblogs die ik bijhoud. Geweldige kansen die je leven verrijken. En het leuke is dat jullie dit allemaal intens en op jullie eigen manier beleven en beschrijven.
Margreet en Jan en Anne-Margreet: een heel fijne tijd met elkaar strakjes in Hong Kong!
Groet, Mirjam -
22 Maart 2009 - 10:50
Oma:
Hallo Meisje.Eerst geen bericht.was een tegenvaller.Maar het kwam toch.We hebben de foto met de slang gezien, dat je dat durft.We wensen je een hele fijne week toe met de Hollanders.Veel groetjes en liefs van ons.Tot de volgende week.Oma en Opa. -
22 Maart 2009 - 13:25
Hanneke:
Ha Anne-Margreet,
En was Mamma Mia playback of helemaal echt gezongen? Ik was vroeger een heel grote fan van Abba! Nu heb ik zelfs een echte Agnetha of een Anni Frid in de familie gekregen!
Heel veel plezier komende week. Het lijkt me echt geweldig voor je om even je twee werelden bij elkaar te zien komen. Geniet ervan, meid, enne... ook succes + sterkte met je school, want dat gaat natuurlijk ook stiekemweg door. Overigens... volgende week zondag verwachten wij achterblijvers natuurlijk een heel mooi verhaal over de ervaringen van Jan en Margreet! Groetjes van opa en van Frank. Heel veel liefs!!! Hanneke -
23 Maart 2009 - 08:16
Joyce Saman:
Hallo,
Wat een afwisseling in activiteiten elke week weer zo te lezen en dan nu ook een bezoek van je ouders tegemoet zien.
Heel heel veel plezier samen!
Groet Joyce Saman -
23 Maart 2009 - 12:22
Akkie:
Wow, wat een geld hebben jullie bij elkaar gekregen,dat was nog eens de moeite waard. En wie was die mysterieuze gulle gever??
Wat ontzettend leuk dat je ouders komen binnenkort, geniet ervan, veel plezier allemaal,
hartelijke groeten van Akkie en fam. -
26 Maart 2009 - 22:35
Hettie En Frank:
oh.... ik mis Margeeet nu al!!!!!
Frank