ACE, Environmental Day, Pietendiner! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu ACE, Environmental Day, Pietendiner! - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Anne-Margreet Sas - WaarBenJij.nu

ACE, Environmental Day, Pietendiner!

Door: Anne-Margreet

Blijf op de hoogte en volg Anne-Margreet

15 November 2009 | Hong Kong, Hong Kong

Lieve allemaal,

Deze week stond in het teken van AFRIKA! Want we hadden namelijk ACE: African Cultural Evening. Zoals ik al wel eens eerder vertelt heb, een Cultural Evening is een avond waar een bepaalde regio zijn of haar cultuur laat zien. De Europese is in december, en deze week was het dus de Afrikanen. Gisteravond hadden ze de show die zeker een mooi beeld gaf van Afrika. Het was een show heel anders vergeleken met de anderen, aangezien ze hier ook de sombere kant van Afrika lieten zien. Het ging over de heersing van de ‘white man’ , de gevolgen van Aids, de verschillen tussen de Afrikanen en de ‘white man’, maar ook hoop en de power van het samen zijn. Ik vond het echt een mooie show, vooral omdat er dus een dieper liggend verhaal in zat. Daarna was er weer een canteen party, maar iedereen was erg moe dus waren er niet zo veel mensen.
En nu de African Cultural Evening is afgelopen, zijn wij nu aan de beurt. We zijn begonnen met oefenen van de dansen, en het script is geschreven. Ook hebben we deze week koekjes verkocht waar we ook redelijk veel geld mee verdient hebben, waarmee we dus kostuums en andere dingen voor kunnen kopen.

Ook hadden we deze week een COP/Block Activity day die in het teken stond van de environment. We begonnen om 9 uur ’s ochtends waar de huizen verdeeld waren in Vuur, Wind, Grond en Water, mijn huis was Wind. We deden eerst een true or false spelletje, om de stemming erin te krijgen. Daarna deed mijn block een water experiment waarin we keken hoeveel water we kunnen besparen als we maar 2 minuten douchen en als we de kraan dichtdraaien terwijl we onze tanden poetsen. Voor degene onder ons die normaal voor 15 minuten douchen, kwam daar een waanzinnig resultaat uit. Ook deden we een Cap en Trade spel, waar we dus verschillende landen waren. Er waren 6 landen, van de USA tot Ghana. Ik zelf zat in de groep India. Ieder land kreeg een envelope met spulletjes daarin om dus papieren vormen te knippen waar je dus geld voor kon krijgen. Mijn land kreeg alleen papier en wat geld. De UK kreeg 2 scharen, passers, linialen etc, er was dus een groot verschil in wat ieder land kreeg. Door te onderhandelen konden we dus dingen produceren. Ook moesten we na een tijdje offsets kopen, om daardoor dus de CO2 uitstoot te verminderen. Het was een erg interessant spelletje, en mijn groep had het meeste geld verdient. Na een BBQ lunch gingen we naar een strandje hier heel dicht bij school waar we het strand gingen schoonmaken met een plastic zak in de hand en een stok om het vuil op te prikken. Het was een interessante dag, maar echter niet een block activity, wat velen toch wel jammer vonden.

Op donderdag zijn we met alle Nederlanders uitgenodigd voor een Pietendiner in TST. We spelen namelijk Zwarte Piet volgende week zaterdag, en om ons daar alvast voor te bedanken werden we dus uitgenodigd. Het was heerlijk om weer eens buiten LPC te zijn met een groep Nederlanders en in ons eigen taaltje te babbelen. Het was een grappig gezicht, vooral toen we dus de Sinterklaas quiz deden en vragen gesteld werden zoals: ‘Wie presenteert het Sinterklaas journaal?’. Voor de geïnteresseerden onder ons, Sinterklaas wordt echt overal over de wereld gevierd door de ‘gekke’ Nederlanders. Sinterklaas op een olifant, Sinterklaas in een Zeilboot, gekker kan het niet. Het boekje heet ‘Sinterklaas overseas’ (http://books.google.com/books?id=NP1oB6krI3gC&dq=sinterklaas+overseas&printsec=frontcover&source=bl&ots=vfUFxZ-zL9&sig=i4986dWS1xEgKOcPmENeZZ6gJlQ&hl=en&ei=DXP_Ss68NI6YkQWGw52JDA&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=1&ved=0CAoQ6AEwAA#v=onepage&q=&f=false) Erg grappig en zeker de moeite waard om eens te kijken!

Op zaterdag had ik ook de halve finales voor Basketbal!! Het was echt waanzinnig spannend en de tegenpartij was niet echt sportief (zeer veel duwen en trekken), maaaaaar uit eindelijk toch in de extra tijd gewonnen met 5 punten verschil!! We staan dus nu in de finales! Waarschijnlijk worden die over 2 weken gehouden!!!

Een waanzinnige week dus weer geweest en het blijft ongelofelijk dat de tijd zo snel gaat. Het idee dat ik al bijna op ¾ zit is soms wat beangstigend, maar ach, we blijven van ieder moment en seconde genieten!

Heel veel liefs,
Anne-Margreet

• 15 November 2009 - 06:58

Sarah:

Hi Margreet,

Die African evening klinkt heel goed, lijden en licht zichtbaar gemaakt.
    Ook dat spel klinkt interessant en een heleprestatie van jullie groep dat jullie met beperkte middelen en blijkbaar veel inventiefs zo veel geld verdienden.
    Geniet van het Piet zijn en veel goeds,

Sarah

• 15 November 2009 - 07:59

Oma:

Het was weer een hele drukke week voor je.Zo als ik het lees was het leerzaam en leuk.Ja de tijd gaat heel snel. Nog een paar weken en ben je alweer 17 jaar.Geniet maar van alles wat op je pad komt. Heel veel liefs en groetjes weer van ons.Succes XXXXX Opa en Oma

• 15 November 2009 - 08:07

Papa En Mama:

Gefeliciteerd met de finale! Nog een wedstrijd, en zorgen dat jullie die ook winnen... De halve finale heeft dus al duidelijk gemaakt dat sport en sportief niet altijd samengaan...
    De goedheiligman is gisteren in Schiedam aangekomen, dus het is knap dat hij over een week ook nog even in HK langskomt! Veel liefs!

• 15 November 2009 - 08:48

Hettie & Frank:

Leuk boekje: sinterklaas oversea!

Bijzonder dat jullie gewonnen hebben. Meestal zijn het niet de landen met de grondstoffen die winnen. Handelsgeest in de genen???

• 15 November 2009 - 11:15

Merline:

Wat ben je toch een schatjeee(L) Dat wilde ik even aan je kwijt:D

• 15 November 2009 - 14:06

Hanneke:

Wat een geinig boekje: onze goedheilig man kan er wat van!
    De afgelopen week klinkt leuk en leerzaam. En natuurlijk helemaal mooi dat jullie naar de finales gaan. Dat de tijd zo snel gaat, is toch alleen maar een goed teken!?!
    Ik hoop weer op een waanzinnig leuke week voor je. Groetjes + liefs, ook van opa (die zwaait) en van Frank.
    Hanneke

• 15 November 2009 - 19:39

Mirjam (moeder Nienk:

Hoi Anne-Margreet, het klinkt allemaal weer reuze veel/leuk/boeiend/leerzaam en voldaan!Ik hoop dat de tegenpartij bij de finale wat sportiever is dan die van afgelopen zondag.
    Lekker blijven genieten van alles wat UWC je nog gaat brengen!
    Groetjes, Mirjam

• 16 November 2009 - 12:28

Akkie:

Hey Anne-Margreet,
    ik weet nog goed dat jij vorig jaar ook zwarte piet was, en je met een speedboot aankwam, geweldig dat dat allemaal kan.
    Leuk dat je het nu ook weer gaat doen.
    Ik ga heel geemancipeerd, Sinterklaas op werk spelen, erg leuk om te doen.
    je geniet echt nog steeds van elke dag he, het srtaalt er echt vanaf, mooi !
    Een hele leuk week gewenst en veel succes met de drukte.
    groetjes Akkie

• 16 November 2009 - 18:33

Anita:

anne-margreet.
    Inderdaad, net als bij Bas is bij jou ook te merken dat je geniet van elke minuut. Daardoor is het voor ons als ouders ook vol te houden.We missen jullie, maar krijgen er ook zoveel rijkdom voor terug.
    Liefs voor allemaal,
    Anita en Rene (ouders van Bas)

• 17 November 2009 - 07:35

Joyce Saman:

Hallo Anne-Margreet,
    Genieten dat doe je zeker volgens mij.
    En ja, het is al bijna weer sinterklaas. Wat is dat jaar voorbij gevlogen. Heel veel plezier op het pietendiner en een hele goede week verder.
    Hartelijke groet Joyce Saman